Torkade kikärter

Torkade kikärter kan du äta hela i grytor, krossade eller använda som pulver t ex till att göra hummus. Gör likadant om du vill torka bönor.

Typ:

Övrigt

Portioner/mängd:

x

Ingredienser:

1 burk kokade kikärter eller bönor.

Gör så här:

Ta en burk kokade kikärter och skölj dem ordentligt, låt dem rinna av. Hacka dem eller dela dem på mitten om du inte vill ha dem hela (men de kan spricka ändå) Lägg på bakplåtspapper/plåt eller i torkugn, med lite luft mellan ärterna. Torka i 50 grader över natten.

Blöt upp i hett vatten i 10-30 minuter.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.