Recept > Torkade kikärter

Torkade kikärter

Torkade kikärter kan du äta hela i grytor, krossade eller använda som pulver t ex till att göra hummus. Gör likadant om du vill torka bönor.

Typ

Övrigt

Portioner/mängd

x

Ingredienser

1 burk kokade kikärter eller bönor.

Gör så här

Ta en burk kokade kikärter och skölj dem ordentligt, låt dem rinna av. Hacka dem eller dela dem på mitten om du inte vill ha dem hela (men de kan spricka ändå) Lägg på bakplåtspapper/plåt eller i torkugn, med lite luft mellan ärterna. Torka i 50 grader över natten.

Blöt upp i hett vatten i 10-30 minuter.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Fler recept

Recept och artiklar

Fler artiklar i samma kategori

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus