Recept > Pålägg av jord- eller hasselnötter

Pålägg av jord- eller hasselnötter

Otroligt energirikt och underbart gott att ha på hårt eller mjukt bröd. Nötpastan håller ett par dagar i rumstemperatur, men förvaras den bara lite svalare så håller den i mer än en vecka (i kylskåp håller den veckovis).

Typ

Frukost, Övrigt

Portioner/mängd

ca 3 dl

Ingredienser

3 dl jornötter/hasselnötter
0,25 dl matolja (utan stark smak)
Salt efter smak (jornötter som är salta behöver inte mer salt)

Gör så här

Mixa nötter i en matberedare ca 30 sekunder, tillsätt sedan oljan och mixa ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto lenare blir nötpastan.


Tips!
Grovhacka nötter tillsätt dem i den mixade nötpastan för mer crunch.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in