Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Pålägg av jord- eller hasselnötter
Otroligt energirikt och underbart gott att ha på hårt eller mjukt bröd. Nötpastan håller ett par dagar i rumstemperatur, men förvaras den bara lite svalare så håller den i mer än en vecka (i kylskåp håller den veckovis).
Typ:
Frukost, Övrigt
Portioner/mängd:
ca 3 dl
Ingredienser:
3 dl jornötter/hasselnötter
0,25 dl matolja (utan stark smak)
Salt efter smak (jornötter som är salta behöver inte mer salt)
Gör så här:
Mixa nötter i en matberedare ca 30 sekunder, tillsätt sedan oljan och mixa ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto lenare blir nötpastan.
Tips!
Grovhacka nötter tillsätt dem i den mixade nötpastan för mer crunch.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
3 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...