Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.
Mellanmål
ca 20 bitar
2 dl hallonmos (ca 5 dl hallon)
0,5 dl råsocker
3 dl havregryn
1 dl hasselnötter
2 msk kakao
- Mosa hallonen
- Koka ihop socker o hallonmos
- Tillsätt alla ingredienser i matberedare och mixa helt slätt (ca två min)
- Bred ut på bakplåtspapper eller torkpapper, en halv centimeter tjockt (ja, så tunt!) En blöt slickepott kan vara en god hjälp, eller om du lägger ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar. Testa dig fram.
Torka: 50 grader/ 4 + 4 timmar
- Torka mitt i ugnen i fyra timmar (50 grader), vänd sedan kakan och torka fyra timmar till, placera på galler om det går.
- Låt svalna och skär i remsor/bitar.