Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Scones
Ett bröd att ha till frukost, lunch eller som efterrätt med något sött på.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,25 dl olja
Gör så här:
Förbered:
Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten och olja i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.
Tillaga:
- Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida, lägg på ett lock!
- Alternativt baka i gryta enligt den här principen
Tips!
Det finns även färdig scones-mix att köpa, den innehåller mer fett och är mer lik riktiga scones.
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...