Recept > Stekpannebröd

Stekpannebröd

Ett bröd som tillagas tunt i stekpannan eller på stekhäll/muurikka. Variera gärna med olika mjölsorter, exempelvis graham-, vete-, råg- eller dinkelmjöl. Variera även genom att tillsätta andra kryddor som chili, ingefära eller örtkryddor.

Typ

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd

3 st

Ingredienser

3 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 2 dl vatten eller mjölk
(+ 2 msk mörk sirap)

Gör så här

Förbered:

Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.

Tillaga:

- Gör tunna bröd, gärna flera mindre istället för ett par stora. - Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida - Ät varma med smör på...

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Fler recept

Recept och artiklar

Fler artiklar i samma kategorier

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus