Artiklar > Torka en grönsaksröra

Torka en grönsaksröra

Det här är en jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan lägga till lök och vitlök för smakens skull om du vill.

Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)

INGREDIENSER - 2 port
Torkade grönsaker exempelvis: paprika, squash, morot, tomat - ca 100 gram
Sambal oelek
Olivolja
Lite salt & peppar
+ ca 5 dl hett vatten till blötläggning

Förbered:
- Torka grönsakerna hackade i små bitar (50 grader i torkugn eller på plåt i ugn, ca 10 timmar).
- Lägg de torkade ingredienserna i en påse ca 100 g / 2 pers, sambal och olja i en separat påse.

Tillaga:
- Tillsätt hett vatten och låt stå 15 minuter
- Koka upp tillsätt mer vatten om det behövs

Röran passar bra till torkad kyckling, se hur du torkar kyckling här.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-02-22 20:35   Totteman
Jag brukar torka grönsaker mm och göra ett par olika kryddningar. Sedan har jag det till pasta/linser.
Äter vegetariskt kan jag säga. Brukar bli bra.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in