Artiklar > Torka kyckling - så här gör du

Torka kyckling - så här gör du

Använd frysta kycklingfiléer. Ta fram kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter.

Skär den i så tunna skivor du kan. Du kan också riva den (blir mer som färs) och göra på samma sätt som med kycklingskivorna.

Lägg skivorna eller rivet på bakplåtspapper och ugnsplåt.

Strö över salt och kryddor. 

Stek dem i ugnen i 15 minuter, i 150 grader.

Sänk ugnstemperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar eller lägg över dem i en torkugn och torka på 70 grader.

Torkad riven kyckling blöts upp snabbare vid tillagning än den skivade.

Packa det torkade kycklingköttet i lagom stora portioner i påsar, gärna vacuumpåsar och förvara mörkt, torrt och svalt gärna kallt.

Vid tillagning blötlägg i minst 30 minuter. 

Här är tips på några recept med kyckling i:

Thaikyckling med rödcurry i kokosmjölk 

Kyckling & Risoni på fjälltur

Kycklingtortellini med fjällpesto

Tom ka gai

Hot chicken muurikka



Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-02-14 17:04   Småtärna
Kycklingfärs! Torkar och blöts upp betydligt snabbare än nötfärs. Smakar mycket också.
Färdiggrillad kyckling går också att skiva och torka, hälsas fr Skåne
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in