Fler recept
Av: Mallme
Kryddig och supergod maträtt över öppen eld i muurikkan. Kanske inget att ta med på en långtur. Men för en dagstur med maten och vilan i centrum passar den bra. Gluten- och mjölkfritt
Huvudmål
4
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 tsk tamari (glutenfri soya)
400 gram kycklingfile eller frysta quornbitar om man föredrar vegetarisk
250 gram risnudlar
Några droppar habanero tabasco
Frysta eller färska valfria grönsaker
1msk olivolja
Salt och peppar efter smak
1. Gör upp en härligt brasa och invänta den fina glöden.
2. Gör detta vid sidan om de övriga stegen i receptet. Koka upp vatten på stormkök, ta bort det kokande vattnet och häll i risnudlarna. När de blivit mjuka häller du av vattnet.
2. Häll oljan i muurikkan
3. Skär kycklingfilen i bitar(görs med fördel hemma i förtid).
4.Fräs kycklingen
5. Fräs grönsakerna
6. Häll på kokosmjölken, soyan, sambal oeleken, tabascon
7. Låt sjuda en stund, vill man ha lösare konsistens kan man tillsätta en svätt vatten.
8. Tillsätt de kokade risnudlarna och blanda.
9. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha det hetare tar man några droppar tabasco till.
Avnjutes med en kall öl och vacker utsikt!
Av: Mallme
Publicerat: 2015-12-17