Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mycket lättlagad rätt som ger mycket energi, protein och smakupplevelse. Torkad kyckling som blötläggs några timmar och sedan kokas tillsammans med Tortellini. Blandas sedan med en pesto som rörs ihop på plats. Lätt att laga samt lätt att bära med sig då samtliga (förutom olivoljan) ingredienser är torkade.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
300 gram torkad kyckling file. (Grillad i ugn, valfri krydda och sedan torkad) 300 gram valfri tortellini. Ej färsk.
Halv burk torkad basilika 50 ml olivolja 1 tesked Vitlökspulver 2 matskedar pinjenötter, hackade 2-4 matskedar riven och snabbtorkad parmesan ost. Salt
Gör så här:
Börja blötlägga kycklingen vid lunch. Två tättslutande påsar kan användas. Efter tältet är uppslaget och allt är i sin ordning. Koka vatten och lägg i kycklingen. Låt koka ca 10-15 minuter. Lägg sedan i tortellini och koka enligt förpackningen tillsammans med kycklingen.
Rör under tiden ihop peston genom att blanda alla ingredienser. Smaka av denna med vitlök, salt efter smak.
Häll av vattnet från kycklingen och tortellinin och blanda med peston. Strö lite parmesan över och njut.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
2 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Inför årets vandring låg som en grundidé att få med en större topptur och att turen som helhet inte skulle vara avhängig av alltför långa ...
3 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar