Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mycket lättlagad rätt som ger mycket energi, protein och smakupplevelse. Torkad kyckling som blötläggs några timmar och sedan kokas tillsammans med Tortellini. Blandas sedan med en pesto som rörs ihop på plats. Lätt att laga samt lätt att bära med sig då samtliga (förutom olivoljan) ingredienser är torkade.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
300 gram torkad kyckling file. (Grillad i ugn, valfri krydda och sedan torkad) 300 gram valfri tortellini. Ej färsk.
Halv burk torkad basilika 50 ml olivolja 1 tesked Vitlökspulver 2 matskedar pinjenötter, hackade 2-4 matskedar riven och snabbtorkad parmesan ost. Salt
Gör så här:
Börja blötlägga kycklingen vid lunch. Två tättslutande påsar kan användas. Efter tältet är uppslaget och allt är i sin ordning. Koka vatten och lägg i kycklingen. Låt koka ca 10-15 minuter. Lägg sedan i tortellini och koka enligt förpackningen tillsammans med kycklingen.
Rör under tiden ihop peston genom att blanda alla ingredienser. Smaka av denna med vitlök, salt efter smak.
Häll av vattnet från kycklingen och tortellinin och blanda med peston. Strö lite parmesan över och njut.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer