Recept > Ingefärskaka med morot - bakad

Ingefärskaka med morot - bakad

God energibar.

Typ

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd

ca 10 kakor

Ingredienser

Torra ingredienser:

6 dl havregryn
0,5 tsk natriumbikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl riven kokos
1 dl tranbär
1 dl grovhackade valnötter
6 grovhackade aprikoser
0,5 dl mörkt muskovadosocker

Blöta ingredienser:
0,5 dl matolja
0,5 tsk vaniljextrakt (pulver)
2 ägg
2 msk agavesirap eller ljus sirap
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk ingefärspulver
2,5 dl finrivna morötter (ca 200 g)

Gör så här

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Blanda alla torra ingredienser.

- Finriv morötterna och blanda dem med oljan.

- Vispa ihop äggen lätt, tillsätt vaniljextrakt/socker, sirapen och sen morots- och oljeblandningen.

- Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna och rör tills allt är väl blandat.

- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). 

- Baka i 175 grader/ 30 min.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar