Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Energikaka fikon-kokos (torkad)
Om du ska torka de här kakorna så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka dem så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur. Välj om du vill torka dem riktigt hårda (och därmed riktigt lätta och hållbara) eller något mjukare – vilket gör dem mer lättuggade. Torka: 50 grader 5+5 timmar
Typ:
Mellanmål, Övrigt
Portioner/mängd:
Cirka 16 bitar
Ingredienser:
1 dl grovhackade fikon
2 dl hett vatten
-
1 dl finhackade fikon
3 dl havregryn
1 dl kokos
Gör så här:
- Mixa de grovhackade fikonen med vattnet till en slät puré
- Blanda purén med havregryn, finhackade fikon och kokos
- Forma en avlång ca 2 cm tjock limpa på bakplåtspapper eller torkpapper, dela i bitar m kniv eller degskrapa, lite mellanrum mellan varje.
- Torka i fem timmar. Vänd kakorna och torka ytterligare fem timmar, gärna på galler.
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar