Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Frysta laxburgare
Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
300 g lax
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk vispgrädde
+1 msk olja
Gör så här:
Förbered hemma:
- Lägg den tinade laxen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna.
- Mixa tills allt blandat sig, det ska inte bli helt slätt (som gäddfärs).
- Forma burgare som du lägger i en plastlåda, lägg smörpapper mellan varje burgare för att de ska gå lätt att skilja åt.
Tillaga:
- Ta med burken med de färdiga burgarna, isolera om det är varmt ute.
- Stek burgarna på stekhäll eller i stekpanna (de kan vara svåra att grilla, men det går).
- Ät med bröd och en mild sås.
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar