Recept denna vecka - Kardemummabullar
Något sött och gott att äta är härligt att unna sig på turen.
Av: ulindh
Förvara alla torra ingredienserna i en påse tills de ska användas. Blanda ut med ljummet vatten och knåda gärna i påsen. Forma små bullar som du steker i smör. Ett par minuter på varje sida. Doppa de färdiga bullarna i socker.
INGREDIENSER - ca 4 små bullar
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 dl ljummet vatten
+smör till stekning
+ 0,25 dl socker att doppa i
Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Vad ersätter gröt?
- Friluftsmat Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!)
- Friluftsmat Torka mat
- Friluftsmat Sockerkaka på stormkök vattenånga
- Friluftsmat Tips på god varm energidryck - pulver
- Friluftsmat Näring i vildmarksmat?
- Friluftsmat MSR XGK II
- Friluftsmat Ägg och kyla