Recept denna vecka - Kardemummabullar

Något sött och gott att äta är härligt att unna sig på turen.

Av: ulindh

Förvara alla torra ingredienserna i en påse tills de ska användas. Blanda ut med ljummet vatten och knåda gärna i påsen. Forma små bullar som du steker i smör. Ett par minuter på varje sida. Doppa de färdiga bullarna i socker.

INGREDIENSER - ca 4 små bullar
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 dl ljummet vatten

+smör till stekning
+ 0,25 dl socker att doppa i

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.