Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Bönknaster - torkad bönfärs
Bönknaster är pulserade bönor som blandats med kryddor. Det kan du äta som det är eller så gör du en gryta/sås av det. Bönorna är ugnsstekta en liten stund, alltså inte bara torkade.
Gör pastasås på dem eller piffa upp grytor med blandningen.
- Mixa allt utom bönorna fint i en matberedare - Lägg i bönorna och pulsera tills de är finfördelade, men inte mosade - Lägg på plåt och stek i ugnen i 5 minuter (200 grader) - Sänk temperaturen till 50 grader och torka i ca 6 timmar
Använd: Ät som det är eller blöt upp i vatten. Använd då till t ex pastasås, soppa och grytor.
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar
Vi från Skåne Vandring Community har vandrat längs West Highland Way (WHW, även kallad) under vår årliga långresa. Den klassiska leden längs med de ...
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
6 kommentarer