Fler recept
En enkel och snabb rätt med mycket smak!
Huvudmål
ca 2 portioner
ca 100 gram nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
1 msk tomatpuré
Svartpeppar
Salt
+ 1 dl hett vatten
+ 0,25 dl olja
Förbered:
- Stek köttfärsen med vitlök, tomatpuré och andra kryddor, använd endast lite eller inget fett.
- Finfördela och torka i ugn eller torkugn.
- När färsen torkat (ca10 timmar i 50 grader) så bör du finfördela den igen. T ex genom att pulsera den i en matberedare.
Tillaga:
- Blötlägg i tio minuter i 1 dl hett vatten.
- Tillsätt mer vatten samt snabbris och låt koka i tio minuter eller till dess riset är klart.
- Tillsätt oljan sist, när allt kokat klart.
Av: ulindh
Publicerat: 2020-07-10