Artiklar > Matsäckstips till helgen

Matsäckstips till helgen


Macka med rödbetshummus och nyskördad grönkål, varm äppelmust med kanelstång. Torkade äppelringar smakar alltid bra.

Hur ser din matsäck ut? Blir det samma mackor och pålägg på de flesta turerna? Här kommer ett påläggsförslag, hoppas det smakar. 

Rödbetshummus på valfritt bröd och varm äpplemust med kanelstång.

Den här hummusen blir en härlig färgklick på mackan. Hummusen går snabbt att tillreda och går bra att göra i förväg, det är rödbetorna som kan ta lite tid att koka. (rödbetor finns också förkokta att köpa)

Recept rödbetshummus, ca 5 dl färdig

1 burk kikärter à 400 g
1–2 vitlöksklyftor
2 små kokta rödbetor
1 msk tahini (sesampasta) Sesampasta kan bytas ut mot några matskedar rostade sesamfrön.

ca 1/2 dl olivolja

citronsaft
salt och peppar

Gör så här:

Blanda allt utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden till en slät smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. 

Bred hummusen på valfritt bröd och garnera med några gröna blad exempelvis ruccola, spenat eller grönkål om du vill.

Häll upp äppelmust i kastrull, lägg i en kanelstång och värm långsamt och försiktigt, den ska inte koka. Häll upp på termos eller värm på kök eller över eld ute. 

Torkade äppelringar är också gott att ha med.

I år är det ju ett riktigt äppelår och vill man torka mycket äpplen kan du läsa det här blogginlägget hur vi torkar våra.

Ut och njut!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!