Artiklar > Frysta laxburgare

Frysta laxburgare

Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna innan och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!

INGREDIENSER - 2 personer
300 g lax
0,5  tsk salt
1 krm peppar
2 msk vispgrädde
+1 msk olja

Förbered hemma
- Lägg den tinade laxen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna
- Mixa tills allt blandat sig, det ska inte bli helt slätt (som gäddfärs)
- Forma burgare som du lägger i en plastlåda, lägg smörpapper mellan varje burgare för att de ska gå att skilja åt lätt

Tillaga
- Ta med burken med de färdiga burgarna, isolera om det är varmt ute
- Stek burgarna på stekhäll eller i stekpanna (de kan vara svåra att grilla, men det går)
- Ät med bröd och en mild sås

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här.

Typ

Matlagning, Friluftsmat, Huvudmål

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar