Frysta laxburgare

Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna innan och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!

INGREDIENSER - 2 personer
300 g lax
0,5  tsk salt
1 krm peppar
2 msk vispgrädde
+1 msk olja

Förbered hemma
- Lägg den tinade laxen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna
- Mixa tills allt blandat sig, det ska inte bli helt slätt (som gäddfärs)
- Forma burgare som du lägger i en plastlåda, lägg smörpapper mellan varje burgare för att de ska gå att skilja åt lätt

Tillaga
- Ta med burken med de färdiga burgarna, isolera om det är varmt ute
- Stek burgarna på stekhäll eller i stekpanna (de kan vara svåra att grilla, men det går)
- Ät med bröd och en mild sås

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här.

Typ:

Matlagning, Recept, Huvudmål

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg