Torka mat till sommarens turer!

Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång.

Av: ulindh

Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång.

Har du inte torkat mat tidigare kan det vara bra att börja med några grönsaker eller rotfrukter. Prova med en mindre mängd först och se hur det blir, när det torkat kan du blötlägga för att själv få en uppfattning om hur lång tid det tar. Gör ett test med både kallt och varmt vatten. Vänta 30 minuter innan du känner av konsistensen. 

Morötter och vitkål är enkla att börja med. Använd dem till sallad, soppa och som förstärkning i grytor när de torkat. 

Läs här hur du torkar dem.

Purjolök är också väldigt lätt att torka och en riktig smakhöjare till många rätter. 
Läs mer här.

Torka kikärtor och bönor

Bönor och kikärtor är användbara till mycket, de ger bra mättnadskänsla och är rika på protein. Gör så här när du ska torka dem.

Tips:

När du torkar större mängder mät då upp hur mycket det väger före torkning så blir det lättare när du ska blanda ingredienserna till maträtter. Skriv på förpackningen vad det vägde före och efter torkning.

Här är en bra forumtråd om att Torka mat.

Fler tips kommer inom kort.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?

Läs mer

Veckans macka!

Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!

Veckans macktips!

Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...
Nu går det redan att börja skörda av vad naturen har att bjuda på. Nässlorna skjuter fart så fort snön smält och vårsolen tittar fram. Fira in våren ...

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.