Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna innan och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!
INGREDIENSER - 2 personer 300 g lax 0,5 tsk salt 1 krm peppar 2 msk vispgrädde +1 msk olja
Förbered hemma - Lägg den tinade laxen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna - Mixa tills allt blandat sig, det ska inte bli helt slätt (som gäddfärs) - Forma burgare som du lägger i en plastlåda, lägg smörpapper mellan varje burgare för att de ska gå att skilja åt lätt
Tillaga - Ta med burken med de färdiga burgarna, isolera om det är varmt ute - Stek burgarna på stekhäll eller i stekpanna (de kan vara svåra att grilla, men det går) - Ät med bröd och en mild sås