Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Friterat bröd
Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt!
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
ca 6 bröd
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,5 dl olja
Gör så här:
Förbered:
Lägg alla torra ingredienser i en påse. Oljan har du i en plastflaska, t ex en lite PET-flaska.
Ute på tur:
Tillsätt vatten i påsen och knåda en stund. Skär av ett hörn på påsen.
Tryck ut en bit deg i en varm panna med olja, platta till.
Fritera ca en minut på varje sida.
Ät som de är, med mjukost eller doppa dem i kanel.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer