Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Friterat bröd
Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt!
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
ca 6 bröd
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,5 dl olja
Gör så här:
Förbered:
Lägg alla torra ingredienser i en påse. Oljan har du i en plastflaska, t ex en lite PET-flaska.
Ute på tur:
Tillsätt vatten i påsen och knåda en stund. Skär av ett hörn på påsen.
Tryck ut en bit deg i en varm panna med olja, platta till.
Fritera ca en minut på varje sida.
Ät som de är, med mjukost eller doppa dem i kanel.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...