Artiklar > Kom igång och torka mat!

Kom igång och torka mat!

Att torka sin egen friluftsmat är kul. Passa på nu när mycket av säsongens grönsaker finns till bra pris i affärerna. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.

Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.

Introduktion till att torka morötter.

Torka ett lager av grönsaker redan nu

Grundrecept - torka köttfärs

Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 1

Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 2

Torkad vitkål och morot blir god sallad

Svamp finns det gott om i skogen, de passar utmärkt att torka och ha i grytor, såser och soppor med mera. Svamp går bra att lufttorka men det tar ganska lång tid, i ugnen eller med en mattork går det snabbare och kvaliteten blir bättre.

Test av mattorkar

Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar