Bloggar > Traneving Outdoor > Värmdöleden 25 km

Traneving Outdoor

2016 Peak of Denmark 2014 - 2015 Peak of Sweden 2013 Adventure Nights 2012 Årets Näräventyrare 2011. Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet. Titta gärna in på vår hemsida http://www.traneving.se för att se allt vi har gjort.

Värmdöleden 25 km

Vi bestämde oss för att vandra Värmdöleden som ligger på Värmdö en bit ut med bil mot Stockholms skärgård.

Vi startade sent på lördagen och gick Etapp 1 Strömmen - Ålstäket, 10 km, på lördagen. Vi missade den buss vi hade tänkt ta på förmiddagen så vi chansade att vi skulle kunna ta en buss tillbaka till bilen på kvällen.

Vi startade en bit från Strömmen. Booleden, som vi gick i våras slutar där Värmdöleden tar vid vilket innebar att vi redan hade gått första kilometern.

Vi kom efter ett litet tag till Skevisksgrotta som egentligen inte var en grotta utan stupbranta klippor upp på alla sidor. Här fanns flera bergsklättrare som med full utrustning tränade på att ta sig upp för den lodrätta klippvägen.

VI vandrade förbi både skog, samhälle och väg och kom till slut till Ålstäket där det kom en buss som vi åkte tillbaka till bilen med.

På söndagsmorgonen tog vi bilen till Saltarö, slutet av Värmdöleden där vi tog en buss tillbaka till Ålstäket........Denna gång hann vi med bussen.

Från Ålstäket vandrade vi förbi sjöar , skogar och naturreservat.  Stora flyttblock hade bildat grottor på ett ställe. Dom kröp vi in i.

Vi kom sedan fram till Sågen som var ett etappslut. Då hade vi gått 10 km och hade 5 km kvar på sista etappen.

Thomas såg inte huggormen som precis klarade sig från att bli tramapd på.......hade inte varit bra eftersom den är fridlyst.........

 Vi kom fram till Sickelsbergsavrättningsplats där folk hade hängts och sedan bränts på bål under 1800-talet. De brändes på plats för ingen ville "släpa hem" liken och på så sätt föra med sig olycka. Lite kusligt. Stenarna var fortfarande svarta.......

Strax kom vi fram till bilen och åkte hem efter en mycket fin helg på Värmdö.

Se hela vandringen på vår hemsida med bilder och etappbeskrivningar.

www.traneving.se  under Vandra i Stockholm / Värmdleden

Thomas & Helena

Inlagt 2008-09-28 19:38 | Läst 22566 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-09-29 07:37   brigas
Fräna grottor,och otäck historik.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

 

Logga in

Tips!