Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Munsöleden med övernattning i hällregn

I september var det en helg då det inte slutade regna på hela helgen, Omväxlande hällregn med vanligt stril. Vi gav oss ut ändå med full packning och ett hopp om att hitta ett "torrt" ställe på kvällen.    Munsöleden är en del av Ekerö-Munsöleden. Vi har tidgare gått Ekeröleden.

Vi gav oss iväg ut på Ekerö och vidare till Munsö i Mälaren där vi vanndrade iväg längs Mälarens strand.

Lunchen intogs under ett träd i skdd mot regnet. Precis när lunchen var avklarad öppnade sig himlen och det började vräka ner.

Vi hittade en jaktstuga som vi tog oss in i för att skydda oss mot det värsta regnandet. Skönt med en paus och en chans att få av de blöta regnkläderna.

 Det lugnade sig lite och vi kunde fortsätta i "normalt" regn. Vi passerade en älg som stod och tittade på oss. Försökte ta bilder på den och lyckades förstöra kameran i blötan. Den kameran har ändå gjort sitt och äntligen fick vi en "riktig" anledning att införskaffa en ny.........

 Vi kom sen fram till, vad vi trodde var, en lägerplats. Men, det visade sig vara fel, det var istället ett stort grustag.....lurade av Ekerö Turism som satt ut lägerplatsen vid fel sjö på kartan.

 Vi fick vandra vidare ut mot Malmshuvud, en långsmal udde rätt ut i Mälaren och den Blå Lagunen som är en konsgjord fiskesjö längst ut på udden. Här hittade vi ett vindskydd som hade eldstad inne i vindskyddet. Det absolut bästa som kunde hända den regniga och blöta dag/kväll.

 Vi hade en jättemysig kväll i regnet och satt uppe till sent på kvällen. Strax efter 00.00 på natten upphörde plötsligt regnet och vi kunde sätta upp vårt tält.

 

På morgonen dagen efter gick vi runt sjön och kom så småningom till Väsby Hage Naturreservat där vi ställt vår andra bil. Nu har vi gått alla leder på Mälarölederna.

 En härlig tur, trots hällregn

Se mer om turen på vår hemsida www.traneving.se  under Mälarölederna / Munsöleden. 

Thomas & Helena 

 

 

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-10-03 07:18   Öhrnell
Jaktstuga? Det ser mer ut som en förvuxen lekstuga...

Synd att kameran skulle gå åt just när ni fick syn på älgen. Tur att ni kan se det positiva i det.
 
2008-10-03 10:42   Thomas Traneving
Jo, så sant så....det hängde små söta tavlor inne i stugan....ett minne från tiden då jägarens döttrar var små. Fniss....
Men han hade gjort det så hemtrevligt inne i stugan med vadderade bänkar och en stadig bänk att "luta kroppen mot" ut genom skottgluggen.
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.