2016 Peak of Denmark 2014 - 2015 Peak of Sweden 2013 Adventure Nights 2012 Årets Näräventyrare 2011. Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet. Titta gärna in på vår hemsida http://www.traneving.se för att se allt vi har gjort.

Thomas är en av Sveriges största friluftspersonligheter
Han har en hemsida där vi samlar alla våra vandringar, paddlingar: www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på min profilsida


Kategorier:

Etiketter:

Munsöleden med övernattning i hällregn

I september var det en helg då det inte slutade regna på hela helgen, Omväxlande hällregn med vanligt stril. Vi gav oss ut ändå med full packning och ett hopp om att hitta ett "torrt" ställe på kvällen.    Munsöleden är en del av Ekerö-Munsöleden. Vi har tidgare gått Ekeröleden.

Vi gav oss iväg ut på Ekerö och vidare till Munsö i Mälaren där vi vanndrade iväg längs Mälarens strand.

Lunchen intogs under ett träd i skdd mot regnet. Precis när lunchen var avklarad öppnade sig himlen och det började vräka ner.

Vi hittade en jaktstuga som vi tog oss in i för att skydda oss mot det värsta regnandet. Skönt med en paus och en chans att få av de blöta regnkläderna.

 Det lugnade sig lite och vi kunde fortsätta i "normalt" regn. Vi passerade en älg som stod och tittade på oss. Försökte ta bilder på den och lyckades förstöra kameran i blötan. Den kameran har ändå gjort sitt och äntligen fick vi en "riktig" anledning att införskaffa en ny.........

 Vi kom sen fram till, vad vi trodde var, en lägerplats. Men, det visade sig vara fel, det var istället ett stort grustag.....lurade av Ekerö Turism som satt ut lägerplatsen vid fel sjö på kartan.

 Vi fick vandra vidare ut mot Malmshuvud, en långsmal udde rätt ut i Mälaren och den Blå Lagunen som är en konsgjord fiskesjö längst ut på udden. Här hittade vi ett vindskydd som hade eldstad inne i vindskyddet. Det absolut bästa som kunde hända den regniga och blöta dag/kväll.

 Vi hade en jättemysig kväll i regnet och satt uppe till sent på kvällen. Strax efter 00.00 på natten upphörde plötsligt regnet och vi kunde sätta upp vårt tält.

 

På morgonen dagen efter gick vi runt sjön och kom så småningom till Väsby Hage Naturreservat där vi ställt vår andra bil. Nu har vi gått alla leder på Mälarölederna.

 En härlig tur, trots hällregn

Se mer om turen på vår hemsida www.traneving.se  under Mälarölederna / Munsöleden. 

Thomas & Helena 

 

 

 

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-10-03 07:18   Öhrnell
Jaktstuga? Det ser mer ut som en förvuxen lekstuga...

Synd att kameran skulle gå åt just när ni fick syn på älgen. Tur att ni kan se det positiva i det.
 
2008-10-03 10:42   Thomas Traneving
Jo, så sant så....det hängde små söta tavlor inne i stugan....ett minne från tiden då jägarens döttrar var små. Fniss....
Men han hade gjort det så hemtrevligt inne i stugan med vadderade bänkar och en stadig bänk att "luta kroppen mot" ut genom skottgluggen.
 

Läs mer i bloggen

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.

Peak of Ekerö Del 3

Adelsö Sätra Naturreservat

Efter peak of Adelsö kunde vi bara åka 500 meter och förbi Sätra Gård när vårt tredje naturreservat dök upp.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.