Bloggar > Traneving Outdoor > Munsöleden med ...

Traneving Outdoor

2016 Peak of Denmark 2014 - 2015 Peak of Sweden 2013 Adventure Nights 2012 Årets Näräventyrare 2011. Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet. Titta gärna in på vår hemsida http://www.traneving.se för att se allt vi har gjort.

Munsöleden med övernattning i hällregn

I september var det en helg då det inte slutade regna på hela helgen, Omväxlande hällregn med vanligt stril. Vi gav oss ut ändå med full packning och ett hopp om att hitta ett "torrt" ställe på kvällen.    Munsöleden är en del av Ekerö-Munsöleden. Vi har tidgare gått Ekeröleden.

Vi gav oss iväg ut på Ekerö och vidare till Munsö i Mälaren där vi vanndrade iväg längs Mälarens strand.

Lunchen intogs under ett träd i skdd mot regnet. Precis när lunchen var avklarad öppnade sig himlen och det började vräka ner.

Vi hittade en jaktstuga som vi tog oss in i för att skydda oss mot det värsta regnandet. Skönt med en paus och en chans att få av de blöta regnkläderna.

 Det lugnade sig lite och vi kunde fortsätta i "normalt" regn. Vi passerade en älg som stod och tittade på oss. Försökte ta bilder på den och lyckades förstöra kameran i blötan. Den kameran har ändå gjort sitt och äntligen fick vi en "riktig" anledning att införskaffa en ny.........

 Vi kom sen fram till, vad vi trodde var, en lägerplats. Men, det visade sig vara fel, det var istället ett stort grustag.....lurade av Ekerö Turism som satt ut lägerplatsen vid fel sjö på kartan.

 Vi fick vandra vidare ut mot Malmshuvud, en långsmal udde rätt ut i Mälaren och den Blå Lagunen som är en konsgjord fiskesjö längst ut på udden. Här hittade vi ett vindskydd som hade eldstad inne i vindskyddet. Det absolut bästa som kunde hända den regniga och blöta dag/kväll.

 Vi hade en jättemysig kväll i regnet och satt uppe till sent på kvällen. Strax efter 00.00 på natten upphörde plötsligt regnet och vi kunde sätta upp vårt tält.

 

På morgonen dagen efter gick vi runt sjön och kom så småningom till Väsby Hage Naturreservat där vi ställt vår andra bil. Nu har vi gått alla leder på Mälarölederna.

 En härlig tur, trots hällregn

Se mer om turen på vår hemsida www.traneving.se  under Mälarölederna / Munsöleden. 

Thomas & Helena 

 

 

 

 

Inlagt 2008-10-02 20:05 | Läst 17413 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-10-03 07:18   Öhrnell
Jaktstuga? Det ser mer ut som en förvuxen lekstuga...

Synd att kameran skulle gå åt just när ni fick syn på älgen. Tur att ni kan se det positiva i det.
 
2008-10-03 10:42   Thomas Traneving
Jo, så sant så....det hängde små söta tavlor inne i stugan....ett minne från tiden då jägarens döttrar var små. Fniss....
Men han hade gjort det så hemtrevligt inne i stugan med vadderade bänkar och en stadig bänk att "luta kroppen mot" ut genom skottgluggen.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!