Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Booom nytt liv - gratis!

Hur medvetenhet om vad vår attityd gör med oss själva, våra liv och vår framtid och hur vi kan förändra hela vårt liv med en annan attityd.

Jag har inte råd med massa nytt i mitt liv!! 

Sa en kvinna med både ledsamhet, uppgivenhet och argt i rösten till sin vän.

Det finns inget som kan medföra så mycket nytt i ditt liv som en annan attityd. Dessutom är det gratis. Börjar nu vettja!

Sa jag.
Till den främmande kvinnan vid bordet bredvid på Oves Korv i Sävedalen. 
Och skickade över massa life rules energi till henne. 

Det var några veckor sedan. 

Idag fick jag mejl från henne. 

Hon ändrade sin attityd. 

Sedan dess har hon skilt sig.
Slutat vara sjukskriven. 
Har anmält sig till studier. 
Hon ska bli kock. 
Hennes drömyrke.

Och så ville hon boka en föreläsning. 
Till sin 50-årsfest för sin eländiga släkt. 
Herregud.

Då är jag i Tibet.
Men ändå. 

Måste sätta mig lite.
------------------------------------------
Så skrev jag på facebooken igår. Det kändes starkt. Och så himla viktigt.



När jag lämnade sjukåren var hela mitt liv raserat och det har varit lång resa att ta mig dit jag är idag. Tänk vad jag har varit runt. Herregud. Men vet ni, allt har handlat om att ändra min attityd. Till mig själv och till omvärlden. Bit för bit. Steg för steg. Allt har skett i huvudet. Och att hitta lena förhållningssätt till sånt som gör ont. Så man kan vara med det också utan att det blir knas.  



För mig var det ett tag svårt att vara glad. Inte bara för att jag var ledsen och livet gjorde ont. Det var också som att det onda och hemska förnekades om jag kände eller visade glädje, och det var ju en del av den verklighet och det jag som jag behövde lära mig att hantera och då måste det få finnas. Så jag vågade helt enkelt inte vara glad. Ansträngde mig t.o.m. ibland för att inte släppa fram ett leende som låg där och puttrade. Men så lärde jag mig att allt det hemska fanns lika mycket även om jag var glad. Det var rent av lättare att hantera det svåra om jag var glad. Så jag började pimpa mitt liv med glädje. Sedan när jag kunde känna massa glädje var jag stark nog att möta de där demonerna men det tog många år. 



Allt vi är ska med. Tankar, känslor, drömmar och visoner, vår historia, minnen och upplevelser som har format oss, kroppen, våra fina behov och begär, vår inuition, vår själ och andlighet, allt. Och precis allt kan vi ändra vår attityd om. 


Min stjärna. För mig en symbol för att allt ska med. 

Grunden i min attityd är att i mitt liv gäller min style. Men i min style ligger att life rules. Bossar. Spelar ingen roll hur många världskrig jag startar, livet bossar. Det är inte överordnat mig, det är en del av mig. Min ödmjukhet och tacksamhet inför livet har förändrat hela mitt liv. Alla ska inte leva Annelistyle-liv, det är inte min önskan, utan att var och en hittar sin väg och mår bra där. 

 

Kvinnan fick ett nytt liv genom en ny attityd. Precis som jag. Tillgängligt för alla. Dessutom kostar en ny attityd inte en enda krona. 
 

L I F E  R U L E S  T A C K 
Tack till Mammut som gladpimpade mig med ny favvotröja på en mässa häromsistens.
Tack Urskog för världens gladaste longboard.
Tack Gothia Ink Tattoo för mina tatueringarna som gör mig glad.

-----------------------------------------
F Ö R E L Ä S N I NG !
Jag föreläser i Göteborg den 5 juni - mer info här!
------------------------------------------

För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida.
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, ser ut som ett krig just nu. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2014-05-06 16:29   mBengtson
Helt osammanhängande, bäbisspråk blandat med en pubertal inställning som jag i sett sedan Lunarstorm dog ut. För mig blir det påfrestande att läsa allt ordbajseri. Vart är äventyraren bakom fasaden?
 
Svar 2014-05-06 19:39   Anneli Wester
Det var en redigt grinig kommentar. Du behöver inte tycka om det jag skriver, det är helt omöjligt att skriva nåt som passar alla, och dessutom så delar jag bara mina egna tankar och mitt liv, gör inte anspråk på något annat. Eftersom jag är mest intresserad av de mentala bitarna av livet och dess utmaningar och på mina turer är utmaningen till 95 % mental, utrustning och sånt funderar jag inte så värst på, jag tycker mig kunna det jag behöver där, mentalt kan jag hela tiden utvecklas. Ska jag t.ex. kunna ta mig an K2 behöver just mer mental styrka. Det tycker jag är intressant och det är sånt jag skriver om.

Men du, är du inte på fel galleri i livet nu? – Föreställ dig en gata med massa gallerier. Du går in i ett galleri och gillar inte konsten. Vad gör du, stannar kvar och klagar så det står härliga till, shit vad osammanhängande och pubertalt, eller går vidare till ett annat galleri där du gillar tavlorna? Varför hänga här på min blogg om du inte gillar? Varför inte göra nåt du gillar av livet i stället?

Jag skriver inte efter vad eller hur andra tycker jag ska skriva utan jag skriver om sånt jag tänker på och själv vill skriva om och sen får de som gillar läsa. Livet svänger och ibland har annat varit viktigt och framöver blir annat viktigt, just nu är det så här.

Vad äventyraren gör? Förra året gjorde hon sin näst högsta topptältning men sen har hon haft ett sabbatsår. Hon började skriva på en bok om sin bakgrund som hon trodde hon var klar med men hade tokfel. Hon fick lägga undan allt och bara rocka headstuff, faktiskt förstå gången någonsin i livet. Det har gått asbra och nu har hon fått ihop livet på ett sätt som hon aldrig trodde var möjligt. Fantastiskt, ett år som hon ser som hennes största äventyr någonsin. Det är därför det har varit så tyst här på bloggen. Eftersom den mentala styrkan är oerhört viktig på såna bergsbestigningar hon förbereder sig för så har det varit ett väldigt bra år, hon har ökat sin styrka i bergen rejält. För övrigt så förbereder hon just nu sommarens resa till Himalaya där hon ska försöka tälta på toppen av Cho Oyu, 8201 m i sin egen stil. I natt sov hon på högsta toppen i centrala London, litet vardagsäventyr som hon ju också gillar.

Oavett så, man behöver inte hålla med eller tycka om det jag skriver och det går jättebra att ha en konstruktiv dialog men sånt vill jag inte ha på min blogg. Okej.
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.