Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Jäkla massa tjock!

Ibland blandar vi ihop vårt värde med att vi är något som inte är bra. Tjock är inte bra men vi har inte sämre värde för det.

Jag har haft mycket om att vara tjock på min Facebook på sistone. Lite Annelitankar om det.

Ja, man är okej även om man är tjock.

Men nej, det är inte bra att vara tjock.

Nej, det betyder inte att man är dålig för att man är tjock.

Håll isär. Värdet på dig som person. Ditt värde är inte sämre för att du är tjock. Eller någon annan är tjock. Om du inte vill att det ska vara det. Vad andra tycker är skit samma. Frågan är vad du tycker. Jag tycker inte ditt värde är sämre ens om du själv tycker det.  

 

Men det kan vara jobbigt att höra på folk som känner att de har dåligt värde för att de är tjocka. Framför allt om de lägger på mig att jag inte tycker att de är värda för att de är tjocka. Nej, jag tycker inte att man är mindre värd, men det är jobbigt att vara i en sån relation där man anses tycka det. Kan vara jobbigt för den som inte tycker att han/hon är okej för att han/hon är tjock att behöva möta många människors tröttsamhet kring detta. Det är lätt att blanda ihop detta med att man inte är okej som tjock, men det har med beteendet att göra.

Nu till tjock.

Tjock är dumt och fel. För det är skadligt. Det skapar sjukdomar. Är man väldigt tjock räknas det som sjukdom i sig. Sjukdomar är inte bra. Punkt. 

Men det har inte med värdet att göra.

Allt ska med. Kropp, känsla, drömmar, allt. Att må bra så måste allt må bra. Att älska sig själv innebär också att älska sin kropp. Att känna att man duger innebär också att kroppen duger. Men fortfarande. En tjock kropp är inte en hälsosam krpp. Att våga fejsa sanningen.  

Man kan må bra som helhet även om man är tjock. Men tjock skapar sjukdomar. Det är inte bra. Vi vet. Inget att bråka om. Håll isär.  

Sedan vad tjockhet beror på är en annan resa. Och varför man inte förmår göra något åt något som man kanske vill göra något åt. Det hoppar jag över nu.

Vadå tjock? Det viktigaste är inte att övertyga andra vad tjock är . Det viktigaste är att själv vara förankrad i en hälsosam syn på vad tjock är. Det där är en olala för en del. 

Jag själv kan få lite noja på min valk ibland. Den nojan har alltid med något annat att göra. Som under vintern var jag himla gnällig på mig själv för att den valken var lite tjock. Det handlade om att jag upplever att jag inte har kontroll i livet just nu och den frustrationen la jag på den där valken. Så om jag gnäller om tjock betyder inte det att jag inte tycker att man duger eller har värde som tjock. Det är jag som har ett knas om nåt. Nu hade jag kontrollknas. Håll isär. 

Sedan att jag inte vill vara tjock är lika naturligt som att jag inte vill ha nåt dåligt med något annat. Tjock är inte bra. Det var vi klara med.



Sedan hur hög prio olika grejer får i livet här och nu, den är viktig. Asviktg. Kanske det finns annat som är viktigare än tjockgrejs. Tjockgrejs är inte allt i livet. Allt skulle ju med sa vi ju. 

Ja men andra tycker! Ja, de gör ju det. Deras är deras knas. Inte mitt. Eller ditt. Om vi inte gör det till det. Jag gör det inte. Inte på den fronten i alla fall. En del har problem med hudfärger, andra på andras kärleksvaner, andra på annat. Släpp. Let it go. Det är deras grej. Har du såna draman att du stör dig på andra så är det ditt drama. Inte deras grej. 

Att röra på sig är bra. Sund kost är bra. En sund kropp är bra. Det gäller.  Oavsett om man är tjock eller inte. Och tjock är inte bra. Punkt. Men man är inte mindre värd för det. Punkt igen.

Så?

Ut och rör på er!! Ut ut!! Alla behöver röra på sig, oavsett tjock hit eller dit. Gör gärna några hoppsasteg, då blir man glad också! 

Kram kram. 
Anneli

-----------------------------------------
F Ö R E L Ä S N I NG !
Jag föreläser i Göteborg den 5 juni - mer info här!
------------------------------------------

För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida.
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt. 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.