Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Äventyr och media

Haha, hur man än gör så har man i alla fall änden bak. Jag har ju i många år legat lågt med media. Jag vet ju att min historia passar utmärkt i media och ibland har media fått nys om den men i alla år har jag sagt nej. Ibland nja, men det har alltid slutat med nej. Som tur är. Några grejer var på gång men urk, det hade inte blivit varken bra eller konstruktivt. Med hjälp av goda vänners råd så blev det nej.

Jag har inte haft för avsikt att ta min historia med mig i graven men jag har ingen anledning att ha bråttom. Så det har varit många nej genom åren. Det finns naturligtvis en tanke bakom. Efter förra årets världsrekord var en polare på mig och sa att jag var tvungen att skicka ut pressmedelande. Haha, sa jag, nej, det är inte min grej. Hon var på och till slut blev det ett som gick ut till några tidningar. Det blev ett porträtt i Outside och japp, sen var bollen i rullning.

Så nu har jag börjat säga ja, och tänkte att det kan bli några ja till framöver. Och jodå, fortfarande mycket nej. Sans och balans. Men nu finns det tre artiklar på Ica samtidigt. Radion står på tur nästa vecka, har för mig det är på lördag kl. 13.30 i P1, TV ringde i går, lustigt nog när jag satt i en massagestol och fick be dem återkomma - haha, glassigt värre! Och utlandet har börjat hojta. Jag är rent av lite småhet. Men jag tar det lite lagom. Man kan väl säga att jag ligger i mediaträning. Inte helt lätt och lite nervöst. Och själva media ska ju också hanteras. Sannerligen inte lätt det heller. Framöver tänker jag mig väl hellre kvalitet än kvantitet. 
  

                       
Så nu börjar det komma reaktioner. Jag var lite nervös för hur jag skulle reagera på det här, om jag skulle bli alldeles för stressad, rent av må dåligt osv. Men det går bra än så länge, ta i trä. Verkar ha intagit en ganska avslappnad relation till det hela.

Det mesta är ju naturligtvis positivt och är reaktioner på själva artiklarna. Framför allt artikeln i magasinet Filter som är ute nu har gett mycket reaktioner. Sen finns det andra sorters reaktioner. Roligast är folk som ska analysera varför man gör det ena med det tredje. Det här är intressant. Hjälp vad mycket det går att ha åsikter om. Hjälp vad det går att mala på. Och hjälp vad man kan vara ute och cykla. Hahaha! Ja, ibland kan jag inte låta bli att skratta. Inte bara åt själva kommentarerna, utan mest åt hur vi människor är. Antar att det kommer en dag då skrattet förvandlas till gråt och hur jag förmår hanterar det får jag se då.


Undrar vem som vet bäst om varför jag gör det jag gör och varför jag gillar det jag gillar och vad sjutton det går ut på. En sak är då säker, ibland är saker och ting på ett sätt som man inte har tänkt på.

Jag gör så att jag samlar på reaktionerna. Då tänker jag inte främst på sånt jag får mig tillsänt i mejl eller som kommentarer till min blogg eller artiklar, utan främst sånt som jag bara råkar snubbla över på internet eller what ever. Jag sitter inte och letar men när jag ser något som är lite extra på nåt vänster så försöker jag spara det och så kanske det kan bli en kul bok eller nåt av det framöver. Jag antar att boken kommer att kunna delas in i olika kapitel, ett om varför jag håller på med äventyr, ett om hur jag är, osv. Kan bli hur kul som helst.

Så ser du något extra kul, eller för all del okul också, så skicka det gärna till mig. För att det här inte ska bli en anslagstavla för dråpliga analyser så skicka det som meddelande eller mejl, lägg helst inte upp länkar här, snälla, respekt för varandra rules!
________________________
För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, heja!
________________________  

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.