Bloggar > Annelibloggen > Andra kärleksresan - life is ...

Annelibloggen

Livets äventyr

Andra kärleksresan - life is calling.


Keep the battle pink. 
 


 

Keep the battle vilsamt. Inte kriga. 
 


Ljus. Glädje. Vattenmelon, granatäpple och vildhallon. Friskt. Liv. Frihet. 

Also screwed up stuff can be beautiful. 
 Vad händer om du sätter dig ner på bryggan och låter mig älska dig precis som du är. Att någon känner okärlek för mig betyder inte att jag behöver känna okärlek för dem. Inte ens om det gör ont. Och inte för mig heller. Kärlek rules. Till alla.
 
 
Lyssnar.
På livet. Foto: Linda Västrik 


Livet känns bättre med liv. 
 
Annelidarling, det mest effektiva sättet att minska negativt i ditt liv är att ändra din egen attityd.

 
Landar. Finlandar. Varsamhet.
 
Förlåtelse är inget jag gör i stunden. Det är något jag är.


---------------------------------------
Fick frågan vad jag menar med det där sista om förlåtelse. Så här löd mitt svar. 

Föreställ dig att någon sparkar till dig på benet. Och tänk på din känsla av förlåtelse. 
1. Det är ett barn.
2. Det är en vuxen man men när han vänder sig om ser du genast att han är svårt fårståndshandikappad.
3. Du ser att det är en drogad man.
4. Du tycker han verkar helt ”normal”.

Tänker du att du behöver förlåta barnet? Förmodligen inte. Du har så mycket medkänsla att det inte ens finns något att förlåta. Den medkänsla/kärlek du är gör att du inte ens behöver förlåta. Det finns inget agg kvar, inget som skaver lite i dig efteråt, det är totalt borta. Genuint förlåta all in innebär att man inte har nåt skav kvar i sig alls. En del klarar inte att förlåta ett barn, andra har inte ens något att förlåta, allt beroende på deras egen kärlek. 

Med den vuxna förståndshandikappade mannen blir du kanske först arg men så snart du inser att han inte har en susning av insikt i att han har skadat dig eller att han har gjort fel så släpper kanske din negativa känsla, du förlåter. Förmodligen bär du inget agg med dig från det här heller, du går inte runt och känner dig kränkt under dagen. Återigen, det är din medkänsla som har förlåtit, kanske det inte ens finns något att förlåta här heller. Din medkänsla är något du är. En del är här, andra får rocka runt lite och sen förlåter de, andra får lite skav i sig och kan inte förlåta all in. Det beror på hur mycket medkänsla/kärlek man har i sig. 

Till den trasiga mannen som har drogat ner sig, här börjar det skava lite mer i oss människor. Här har en del svårare att känna medkänsla. De som klarar det all in har fortfarande inget att förlåta, de får inget skav i sig det bara känner medkänsla med mannen. En del andra får mer bestämma sig att okej, det där var inte okej men jag förlåter honom. Beroende hur långt man har kommit i sin egen kärlek/medkänsla så får man mer eller mindre skav i sig av det som hänt, även om man bestämt sig att förlåta. 

Sen har vi den vuxne till synes friska och krya mannen. Hur förlåter vi honom? Det beror återigen på hur utvecklad/mogen vår kärlek är. Även han har ju en förklaring till sitt beteende fast vi kan inte se det. Kan man ha medkänsla med en storyn även om man inte ser den? Ja, absolut, men det beror på mig själv och min kärlek. 

Allt kan förlåtas men det beror på hur jag är som människa. Vi kan och förlåter olika beroende på hur vi är. Förlåtelsen bara är, beroende på min egen kärlek/medkänsla. Jag är den medkänsla/kärlek jag är. Så jag är också förlåtelsen. Den bara finns där. 

Så tänker jag. 

Öland, Malmö, Halland, Göteborgs skärgård, Göteborg. 


Första kärleksresan - se här!
____________________________________
F Ö R E L Ä S N I N G  på gång i Göteborg 21 augusti - se här! 

Till min hemsida.
Till min engelska facebooksida. Över 160.000 följare.
Till min svenska facebook, där uppdaterar jag flera gånger om dagen, följ gärna!   

Inlagt 2014-08-12 15:36 | Läst 4521 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

I samarbete med

Arkiv

Kategorier

Etiketter