Bloggar > Traneving Outdoor > Vandring på ...

Traneving Outdoor

2016 Peak of Denmark 2014 - 2015 Peak of Sweden 2013 Adventure Nights 2012 Årets Näräventyrare 2011. Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet. Titta gärna in på vår hemsida http://www.traneving.se för att se allt vi har gjort.

Vandring på Upplandsleden (Stockholmsdelen) - Barkarby till Kallhäll

Vi har under hösten 2011 vandrat Upplandsleden (Stockholmsdelen) för andra gången. Upplandsleden är den led som passerar närmast oss hemifrån. Faktum är att  leden nästan passerar utanför vårt hus i Hässelby.

Etapp 1 av Upplandsleden Stockholm går från Barkarby Station till Kallhäll och är 18 km lång. Vi valde att dela upp etappen på två dagar.Leden sträcker sig via gångvägar förbi Viksjö Golfklubb och är i början mest en transportsträcka.Efter Viksjö golfklubb ledde leden oss äntligen in i skogen. Det var här den verkligt fina delen började.

Leden tog oss med längs med kanten av Hässelby och Lövsta innan vi vandrade vidare norrut längs Mälaren mot fornborgen Gåseborg.

Vid Gåseborg kom vi fram till dagens första vindskydd. Här stannade vi till. Vi tände en eld ooch lagade vår lunch.

 

Efter Gåseborg vandrade vi vidare längs med Mälaren över Humelmorahage och upp på Kvarnberget.

Väl framme vid Bruket och Görvälnslott stötte vi på nästa vindskydd. Detta vindskydd låg fint placerat precis vid Mälaren.

 

Det var lite knepigt att hitta vart vi skulle gå efter slottet. Vi följde allén som sträcker sig från baksidan av slottet mot skogen. I slutet av vägen hittade vi åter markeringarna som nu ledde oss in i skogen.

Vi passerade Ormberget innan leden åter igen ledde oss ner mot Mälaren och badet i Kallhäll.Följande vindskydd finns längs denna delen av leden: 

1. Längst ner på ängen vid Gåseborg 

2. Vi Bruket strax innan Görvälnslott 

Vid båda vindskydd fanns välfyllda vedlådor. Det går utmärkt att åka pendel mellan Barkarby och Kallhäll. Vi valde dock att köra två bilar (parkerade en vid start och en vid slutet). 

Vill du se fler bilder från vår vandring på Upplandsleden eller ladda ner kartor så är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=188

www.traneving.se

/Helena och Thomas

Inlagt 2012-01-23 13:30 | Läst 28982 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-11-18 11:39   stoffeman
Vindskyddet vid bruket är ersatt med en grillplats. Oklart varför men vindskyddet finns fortfarande på reservatets informationstavlor, kommunens kartor, Open Streetmap/Cyclemap/Topomap och Vindskyddskartan så det är lätt att bli lurad.
Så om du planerar att sova där, ta med tarp eller tält istället och gå en bit till för att hitta platt mark vid nästa grillplats. Varning för glassplitter och vind från sjön.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Position


Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!