Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Anneli om äventyrssponsring

Halloj igen!

Jag spånar på lite nya idéer om sponsring. Som jag skrivit tidigare så är ju mycket av den etablerade sponsorkarusellen en förhållandevis smutsig bransch och jag försöker snickra ihop lite nya sätt. Jag hoppas dessutom att det kan inspirera andra att också ta nya grepp om finansieringen av drömmar och äventyr. Det får bli en prövotid ett tag där jag testar lite olika manövrar, så jag ber om lite ödmjukhet!

Första testet blir till Cho Oyu. Berget är 8 201 meter högt och jag behöver ungefär 10 gånger så mycket i kronor som det finns metrar på berget. Så jag säljer helt enkelt metrarna till Cho Oyu för - 10 kronor metern! Alla kan vara med, privatpersoner, företag, what ever. Alla får sin egen numrerade meter, eller för all del, sina metrar, för än så länge är det ingen som har nöjt sig med en meter. Det kommer lite tackkort och grejer med posten beroende på hur många metrar man har sponsrat med och om man hjälper till med 50 meter eller mer så kommer det förhoppningsvis ett tackkort som är tagit på just de metrarna! Om det är möjligt.

Baslägret i Chamonix

Kan det här fungera tro? Lyckas jag ta mig till toppen eller kommer jag bara till baslägret på drygt 5 000 meter? Eller rent av bara till Katmandu på drygt 900 meter (har jag för mig)? Det återstår att se!

Jag provar också lite utrustningssponsring, - vad sägs om att bli utrustningsvärd för min isyxa?! Kan det funka tro? 1 100 kr. Eller varmsockorna för 180 kr? Det mesta har jag ju så varför i jösse namn ringa runt till en massa företag och be om saker? Inte speciellt miljövänligt faktiskt och jag vill inte ha mer prylar än jag behöver. Däremot behövs finansiering av äventyret. Om möjligt hamnar namnet på pinalen.

Tältet funkar, köket likaså. Och sovsäcken och buffen. Varför då skaffa nytt? Bara för att ha fräcka sponsorer? Nej, då är miljön viktigare!!

En del prylar behöver jag dock och det kan man också hjälpa till med. Fick mig precis ett par nya löpardojjor! De är tokdyra så jag är oerhört tacksam!!

HÄR kan ni kolla på sponsringsidéerna. Fler länkar ovanför.

Nåt att ha?

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-03-30 12:36   Christoffer Hedman
En ytterligare idé kan vara att registrera dig på www.sponsorhuset.se. Då får du pengar när folk handlar från webshoppar. Jag brukar gå igenom den sidan så det går några kronor till Sörmlandsleden.
 
Svar 2011-03-30 13:05   Anneli Wester
Hej Christoffer! Sponsorhuset är till för att stödja föreningslivet och jag är ju ingen förening så nix, det är ingen väg, - men tack för tipset ändå!
 
2011-03-31 16:49   Bulingen
Varför inte? Bra idé! Jag är på! Lycka till!
 
Svar 2011-03-31 20:57   Anneli Wester
Kul och tack Lars!!
Idag har det kommit mer info och jag lagt dit lite Paysonknappar för att underlätta inbetalningen för de som är bevandrade med sånt.
 
2011-04-01 16:41   luktafotogen
Jag har varit inne på din linje. www.bikerotheroad.com kør redan enligt betalaførkilometerprincip. Viktigast i det långa loppet ær nog att du ger någon typ av feedback till dina sponsorer. Kanske en almanacka dær man betalar før varje vecka eller dag? Du har ju gott om bildmaterial. Gærna snøbilder på sommarmånaderna så folk før står hur du lever. Ær vældigt trøtt på alla almanackor med bilder som føljer årstiden. Har inte folk mer fantasi æn så?
 
Svar 2011-04-01 17:26   Anneli Wester
Hej Jan! Ja, det är ju samma idé! Kul att se att det har funkat.

Angående kalender så förstår inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Vore tacksam om du kan utveckla!

Idag får sponsorerna lite produkter beroende på hur många metrar de sponsrar med. Sponsrar man med en meter för 10 kr så blir det ju svårt att skicka en kalender! ;)

Men är man med på lite fler metrar kommer ett signerat tackkort efter äventyret. Blir det ännu lite fler metrar är kortet förhopningsvis taget på just de metrarna som de har sponsrat.

Sponsrar man med lite fler metrar får man även en affisch/poster som är utformad som en årskalender och där det står att man sponsrat mig. På den kan man också få angett exakt vilka metrar man har sponsrat med om så önskas.

När äventyret väl närmar sig kommer sponsorerna att synas betydligt tydligare på hemsidan och det kommer att bli en hel del roliga bilder från äventyret med tanke på sponsorerna är det tänkt. Mer om det kommer när äventyret drar igång då det mer är tänkt som en kul bonus.

Som sagt, utveckla gärna lite mer om kalendern!
Tack från Anneli
 
2011-04-01 17:50   luktafotogen
Tryckkostnaden står sponsorn før. Det ær svårt med små sponsorer men låt os sæga att du ska få in 120.000SEK. Då kostar varje kalendermånad 10.000. Om du då skulle bli sponstrad med 40.000 så har du 8 månader kvar att sælja till ett annat føretag. Ett tryckeri sponsrar med tryck så att de får mya kunder genom dina andra sponsorer. Dina andra sponsorer væljer du med omsorg så att sponsorerna får nya avtal och kunder. Jag vet folk som blir uppringda dær sponsorer frågar nær de ska ha næsta projekt før att det gav så mycket tat vara med. Då har man lyckats. I detalj hur de går tillvæga ær en væl bevarad hemlighet. Mina egna ideer kan jag dock bistå med. /Jan
 
Svar 2011-04-01 21:16   Anneli Wester
Ähh, jag hade missuppfattat först!! Visst, det här var ju en himla bra idé, jag ska helt klart spåna vidare på den till kommande projekt!
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.