Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Laga Pizza på stormkök

Receptet räcker till 2 st tjock pizza:

5 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 

Blanda allt i förväg i en påse! 
Tillsätt 2 dl vatten 


Gräddas i nonstickpanna över gaslåga (vänd). 

När pizzan är gräddad lägg på: 
Pesto, 
Parmaskinka, 
Ruccola 
Riven parmesan 
Pizzakrydda. 

Otroligt gott! 

Fler tips hittar du här:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=25

 

www.traneving.se

 

/Helena och Thomas Traneving

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2012-06-11 14:04   såg
smasken. ska prova de nån gång.
 
Svar 2012-06-11 21:12   Thomas Traneving
Det är jätte gott. Man kan naturligtvis improvisera själv (fetaost, oliver osv.) /H
 
2012-06-11 17:39   Håkan Friberg
Nästa helg är räddad! Tack!
 
Svar 2012-06-11 21:13   Thomas Traneving
Vad skönt ;) /H
 
2012-06-12 08:10   seobserver
Lock till stekpannan ger snabbare bakning. Bakugnar finns till stormköken.
Nybakat ute smakar alltid smaskens. Nu blev jag sugen igen, tack för det!
 
Svar 2012-06-12 11:51   Thomas Traneving
Visst smakar nybakat gott ute i naturen. Vi har alltid med. Det är så lätt när man blandat allt hemma och bara ska tillsätta vatten. Mums! :) /H
 
2012-06-18 19:30   niklaz
Den är supergod! Visst kommer receptet från boken "På en låga"? Var nog bara pizzakrydda som inte var med där.
 
Svar 2012-06-26 09:52   Thomas Traneving
Nej receptet har jag i huvudet och kommer, för mig, ursprungligen från Husie Scoutkår i Malmö där jag var med i många år som barn....... =)
Vad man lägger på är ju alltid en smaksak. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Pizzakrydda är jätte gott på. Det glömde jag ;)
/H
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.