Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Sand i Skorna

16 december gick vi Sand i Skorna.
Vad är nu Sand i skorna. Dagen innan vandrade vi Källtorpssjön (se vår förra blogg ) i Nackareservatet. Då hittade vi en bok som vi köpte som hette Turtips i sydöstra Stockholm. Det är turer som är där man föreslår en tur som går efter en led ibland och bara stigar ibland utan markering. Då får man följa beskrivningen i boken som tex.  ´´gå mellan 2 stenar´ . ´

Denna tur hette Sand i Skorna. Det kanske man får på sommaren men nu var allt fruset.

Nu har vi varit iväg igen Källtorpssjön i Nackareservatet 15/12-07

Varför blev man friluftsmänniska?

Thomas vid Mont Blanc

Det måste ha varit i mina gener när jag föddes. En påverkan från mina föräldrar hade nog stor betydelse.. Jag fick följa med min far på fjällturer i Sarek och Jämtländska fjällen. Paddlade med hela min familj i Dalsland och Värmland.

Att längta efter snö!

Tänk att man kan gå och längta efter snö??!!

Vandrat Svartsjöviken på Färingsö

Idag, söndagen den 2/12, var det betydligt bättre väder än igår. Solen sken och vi blev genast sugna på att komma ut i naturen igen.

 Vid en tidigare vandring på Färingsö upptäckte vi en ny vandringsled av en slump. Leden är blåmarkerad och börjar/slutar vid Svartsjö slott. Vandringsleden sträcker sig runt svartsjöviken som är en vik med rikt fågelliv och omväxlande flora. Leden är endast 6 km lång vilket är väldigt passande nu i december när dagarna är korta och mörkret kommer smygande redan vid 15.00.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.