Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Sörmlandsleden Etapp 5:1

I Söndags var vi ute och gick på Sörmlandsleden med start i Nynäshamn och etappen slutade i Ösmö. den var 9,5 km Efter Ösmo fortsätter den norrut med 5.2 och 5:3 upp till Paradiset där vi gått förut på 5.e etappen.

Dagen startade med ösregn och 4 grader varmt. Inte så hoppfult, men precis när vi kom fram försvann regnet och kom inte tillbaka förrän vi precis satte oss i bilen.

Havtornsudd Vandring med barnen

I lördags tänkte vi gå en kortare vandringsled med de två minsta barnen Jesper och Amanda och tälta på halva vägen. Men, Helena var fortfarande sjuk sen förra helgen och paddlingen. Vii gick i alla fall men sov inte över i tält. Thomas och Helena hade gått där tidigare fast en betydligt längre led. Denna slinga hette Havtornuddslingan och gick runt på en udde på Gålö naturreservat. Det var jväldigt fint väder i lördags. Solen värmde så vi cabbade ner vår lilla bil och tog oss dit.

Vi startade vid Skälåkers båthamn och vandrade längs östra stranden. Tog oss ut på en ö genom vassen och vände.

Nittälven ut i Ljusnaren och in i Kopparberg

Hela turen på Nittälven hade vi  kameraproblem. Precis när vi skulle åka fick vi inte igång vår ordinarie kamera. Vi lånade vår yngste sons digitalkamera. Så första dagen är tagen med den. Vi hade däremot inte tagiit med laddade batterier så Dag 2 använde vi Thomas mobilkamera. Den var heller inte tillräckligt laddad så sista dagen använde vi Helenas mobil som höll ända till slutet

Vi hade dagen innan avslutat vår paddling i Nittorp precis i änden av Nittälven där älven rinner ut i Ljusnaren.

Nittälven Inte en enda rakstrcka på hela dagen

P.s Lyckades inte få in vår sång som Video Är det någon som vet hur man gör? D.S

Vi vaknade på morgonen med strålande sol i Dansarbacken. Detta lilla paradis längs Nittälven måste man komma till en gång i sitt liv.

Nittälven Sveriges bästa Paddelled ??? Dag 1

Vi tänkte egentligen åka till Paris över Kristi Himmelsfärd men vad ska vi egntligen göra där . Där kan vi ju inte vandra eller paddla. Vi letade fram en paddelled på nätet genom Örebro fritid och naturarvskompaniet. Nittälven. Vi ringde till Naturarvskompaniet och frågade om vattenståndet på Kristi Himmelfärdsmorgon och satte igång och packa och lasta på vår Trapper.

Vattenståndet var paddelbart endast denna vecka. Nästa vecka gick det inte att paddla


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.