Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

På jakt efter Backsippor i Calmare Hage - Upplands Väsby

Naturskyddsföreningen Väsby har gjort en natur- och kulturstig i anslutning till Calmare Hage som ligger vid Löwenströmska Sjukhuset i Upplands Väsby. Parkering finns där naturstigen startar. 

 

Backsippor vid Calmare Hage



Här vid sjön Fysingen har vi varit förut men då vid vintertid. Det var roligt att se omgivningarna i sommarskrud. Calmare Hage är känt för sitt område med Backsippor. När vi var där blommade Backsipporna för fullt. Vackert! 

 

De numrerade löven man skall följa.....

Stigen som vi vandrade ska vara skyltad med omålade löv i trä men de flesta av dessa hade ramlat ned. Vi såg endast 2-3 st. Löven ska vara numrerade från 1 till 16. 
Genom att orientera efter kartan som finns på vår hemsida hittar man de 16 punkterna. 
Stigen är 3 km men vi valde att vandra extraslingan på 1 km som går till Aborrberget. 

 

En cach togs vid Abborrberget.....



Ute på Aborrberget och Kärleksudden passade vi på att ta en cach. 

Detta är en vacker tur som passar bra att vandra om man inte har så gott om tid!

 

Leden följer stigar och mindre grusvägar.....

 

Vill du se fler bilder eller ladda ner karta och information om Calmare Hage i Upplands Väsby så är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=790&i=Calmare%20hage%20Hammarby

www.traneving.se

/Helena och Thomas

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2012-08-30 17:05   Anders_sthlm
Hej på er.
Det var väl kul att ni ägnade den här lilla blomsterängen uppmärksamhet. Det finns små saker runt stan som är värda det.. Tack vare eran idoghet kan vi få idéer, små som stora. Fast dom små skall ju heller inte glömmas.


Att klicka på ett inlägg av er skapar alltid en lustfull känsla. Det finns alltid något att hitta hos er. Till skillnad mot många andras blogginlägg här, ger ni något till andra. Det är aldrig komplicerat eller knepigt.

Har man det tråkigt, är lat, eller inte riktigt vet vad man ska göra, är ni alltid ett litet klick borta.
Jag fick nyligen besök av några vänner, vansinnigt och sjukligt friluftsintresserade ifrån Brasilien (Saõ Paulo) och dom ville nu prompt ut i skärgården, sådär rakt av.. ja, ni vet .(Själv var jag helt utpumpad efter fjällen och ointresserad av klorofyll)
Vad fanns det.. Allt vart, lite virrigt utan att riktigt veta något eller föreslå. Paddla kajak? Fiska, luncha i Sandhamn? Vips, så var vi på båtleden ute vid Finnhamn..Tack vare er.

Hade vi gått till någon turistbyrå eller letat i några omständliga böcker hade det falerat.
Det finns en ovanlig generositet i allt ni lägger ut här.
En slags digital guldgruva!
Anders
 
Svar 2012-08-31 11:15   Thomas Traneving
Anders - Vilket beröm och vilken pepping!

Efter denna kommentar känns det som om jag skulle vilja stoppa ner dig i fickan och ta fram dig vid sådana där speciella tillfällen när man behöver personlig uppmuntran! :)
Tack för alla fina ord. De värmde rejält!

Vad bra att du och dina vänner från Brasilien fick användning av våra tips på vår hemsida. Då fyller verkligen hemsidan det syfte vi vill, dvs. göra det lätt och okomplicerat för alla att komma ut i naturen!

/Helena
 
2012-09-02 08:10   Bulingen
Det är inte alla förunnat att kunna uttrycka sig så väl som Anders Nordvall gör. Därför snikar jag lite på det han redan skrivit. Jag håller således helt och fullt med honom i sitt omdöme!
Tack!
 
Svar 2012-09-03 13:40   Thomas Traneving
Lars - Tack vad glada vi blir! Gör plats för dig med i min ficka ;)
/H
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.