Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


-24 grader i hängmattan i natt......brrrrrr!

Ännu en natt i hängmattan, denna gång använde jag utrustningen lite annorlunda än förra gången.

Renskinn som isolering underifrån
Jag stoppade in ett renskinn mellan de dubbla lagren i hängmattan och det fungerade faktiskt i den meningen att det både rymdes och låg stilla. Ett renskinn är ju lite för kort för att man ska rymmas raklång så därför stoppade jag in en bit liggunderlag i fotänden.

Sytt om tarpen!

Nu har jag äntligen sytt om tarpen så att den har så kallade "tie-outs". Vet inte vad det heter på svenska men här kommer lite bilder:


En av totalt 4 tie-outs, 2 på vardera långsidan. Jag har monterat shockcord på den gula linan så att tarpen ska vara lite flexibel i kraftig blåst.

-21,9 i natt och jag lever!

Jodå, jag lever i allra högsta grad trots att det blev rätt så kallt i natt med 21,9 som lägst under natten. Vad har jag då gjort?

Jo, jag har gjort ännu en testnatt ute i hängmattan med diverse grejer som skulle testas. Det viktigaste testet var att se hur det gick med renskinn som bottenisolering och det testet föll ut rätt väl.

Lättviktshängning?

Som alltid vill man ju minska vikten på utrustningen så mycket som möjligt och vad gäller hängmatta så finns det alla möjligheter beroende på när på året och var man ska vandra.

Sommartid i skogsterräng så behövs det inte speciellt mycket för att kunna njuta av hängmattandet samtidigt som vikten kan hållas låg.

Favoritlåten just nu!

Låten Society, från filmen Into the Wild är just nu min favoritlåt. Förutom att jag lyssnar på den i bilen till och från jobbet så har jag den även som väckarsignal på telefonen.

Det är egentligen en sjukt bra text om det sjuka samhälle vi lever i där vi hela tiden bara vill ha mer och mer prylar istället för att vara nöjde med det vi har och istället försöka njuta av livet.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.