Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Rågmjölsvägen (en vandringsled)!

Idag träffade jag en kille som är inblandad i den numera avsomnade avdelningen av Malås Friluftsfrämjande. Jag hade tänkt ta kontakt med honom tidigare angående eventuella eller framtida vandringsleder i vår kommun. Nu när jag träffade honom så började jag prata med honom om det fanns några leder som Friluftsfrämjandet varit inblandade i eller om det fanns intresse att iordningställa några.

Då berättade han att för ungefär 10 år sedan så var det ett projekt med att iordningställa en led som skulle gå från kust till hav dvs från Ursviken (utanför Skellefteå) upp till Ammarnäs. Leden skulle gå efter en gammal farväg som användes på 1800-talet när det varit nödår och det fraktats mjöl från Stockholm via båt upp till Ursviken och därefter längs denna farväg inåt landet. Därav namnet Rågmjölsvägen.

40-årspresent......

Jag nådde under sommaren den aktningsvärda åldern av 40 och även om min sambo påstår att jag haft 40-årskris en längre tid så blev det inte förrän nu som det blev ett faktum.

På min födelsedag fick jag en mängd fina presenter bl.a en lätt dunväst från Patagonia, en ny lätt sovsäck och annat kul.

Fjällvandring med barnen

I förra veckan blev det en kortare tur till fjällen med barnen. Turen gick till Arjeplogsfjällen, närmare bestämt i närheten av sjön Kouletisjaure, ett par km från norska gränsen. Vi gick inte så himla långt mest tack vare att det var ganska gott om dvärgbjörk och lågt vide och det passade inte riktigt för min yngsta dotter Nadja som har lite för korta ben.

Ekonomiskt lättviktsboende.......

Det är så himla kul och inspirerande att se alla idéer och läsa om alla tips här på utsidan och man kan inte annat än dras med och bli entusiastisk. Eftersom jag tycker om att fiska men inte tycker om att bära tungt så slukar jag naturligtvis alla tips som finns om lättviktspackning i samband med fiske. En av alla idéer jag snappat upp är den om hängmattorna. Efter att ha läst en massa inslag på forumet, tittat på olika modeller hos säljare och klurat lite själv så har jag kommit fram till en mycket ekonomisk lättviktslösning.

Den slutgiltiga lösningen fick jag efter att ha läst ett inslag där Anna Larsson skrev att hon stoppade in hängmattan inuti sovsäcken så att hon på så sätt fick isolering även på undersidan. Alternativet verkar vara att ha med ett liggunderlag som man lägger i hängmattan så att man kan ligga i sovsäcken ovanpå hängmattan men i och med det så tycker jag att en av de största fördelarna med hängmattan försvinner.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.