Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Professionell uteliggare

Jag sitter på internetcafe i Kashgar i västra Kina, vid gränsen till istan-länderna och försöker samla ihop mig till att fixa en tågbiljett till Peking. Det går så där. Jag har mest slickat mina sår, fingrar och ansikte var lite väl väderbitna. Jag rent av hoppade till när jag såg mig i spegeln när jag kom in på toaletten på hotellrummet. Mörkt pepparkaksbrun med stora krackeleringar över både näsan och munnen. Som tur var har jag väldigt bra läkekött i arvegodset så jag kan nog snart fokusera på den där tågbiljetten.

Bland allt som ska göras så funderar jag lite över vad jag är för något. Tidigare var det något i stil med profesionell svenssonvärstingäventyrare. Nu är det lite för mycket värsting över det hela för att kunna kallas svenssonaktigt. Så jag tror jag uppgraderar mig till professionell uteliggare! Eller bara värsting rakt av. Finns risk att folk tror man arbetar på Stadsmissionen bara men de gör ju ett himla bra jobb så det kanske kan bli lite renommesyltning där.

 

Men vet ni. Vackrast var utsikten i de lägre campen. Där man såg något. Sen blev allt så pluttigt. Som att sitta i ett flygplan och titta ner. Det är kanske därför fjällen är så storslagna. Man är så nära naturen och det stora.

Någon som har tältat på Sydtoppen ännu?

 

------------------------------------------------
Här har ni min engelska facebooksida.
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida.
------------------------------------------------

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-08-09 17:23   Corax
Sydtoppen?
Menar du Kuksay?
Jag campade inte högre än 5600m där och känner inte till någon som tältat på toppen :)
http://www.summitpost.org/climbers-on-muztagh-ata/379910/c-151886
 
Svar 2011-08-10 06:32   Anneli Wester
Snabba kast, tur att i alla fall Mange hanger med i svangarna!! Joda, jag tanker pa Keb Sydtopp. Jag langtar till svenska fjallen. Lugn och ro. Jag sag nagon som taltade pa Nordtoppen, en himla fin bild, men Sydtoppen blir lite kruxigare. Ska nog ta mig dit pa nasta tur.
 
2011-08-10 06:26   Magnus H
Nej hon menar nog Keb sydtopp. Tror jag :-) Hon pratar ju om fjallen, den svenska fjallen. Lite snabba kast kanske,.. Jag har i alla fall inte taltat dar.
 
Svar 2011-08-10 06:32   Anneli Wester
Det ar bra du hanger med i sdvangarna Mange!!
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.