Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Ops, Årets Äventyrare lost i världen??

Halloj alla, ett tag sedan, lite småjobbigt att skriva den där boken så jag stack till Argentina för att lufta mig lite. Det blev topptältning på Co Plata och mitt livs äventyrligaste resa någonsin.


Topptältning på Co Plata, strax under 6000 meter, januari 2013.

Jag har blivit nominerad till Årets Äventyrare igen, tack! Men de har rört ihop det alldeles.

Så här skriver de i motiveringen:

"Anneli Wester har under det senaste året visat stort mod i hennes strävan att inspirera andra att ingenting är omöjligt. Under 2012 gjorde hon sitt största äventyr någonsin. Ingen annan har rest så långt som Anneli för att nå toppen av Cerro de Plata, The Silver Mountain, i Pakistan. På plats i Pakistan började det med att Explorers Web skrev en stor artikel om henne vilket ledde till att hon blev välkänd i Pakistan av såväl turister som lokalbefolkning. Det ryktades om hennes hardcorestil, att hon helt ensam skulle försöka tälta på toppen och att hon var uppe ensam i restricted areas i nio dygn. Utöver detta reste Anneli runt själv i Pakistan och tog sig fram via lokalbuss utan guide och fixade allt i stort sett på egen hand. Det pratades om en kortklippt, tatuerad tjej som spelade musik från bh:n, log, skrattade och pratade med alla. Pakistanierna var otroligt vänliga, hjälpsamma, visade stor respekt och Anneli fick flera frierier under två månader. Hon blev fotad av en massa fans, bjuden på middag, fika, whiskey och allt. Hon skulle bestiga det över 8000 meter höga berget utan bärare, utan camps eller annan utrustning på berget i förväg, utan fasta rep och utan syrgas. Men Anneli valde att avbryta bestigningen på baslägerhöjden på grund av de yttre förhållandena som hon ansåg vara alltför farliga. Hon är trots allt väldigt nöjd och påstår att det var den roligaste resan och sommaren i hennes liv. Året innan ville hon slå så rekord i så pass hög grad att det förtog mycket av glädjen."

Pakistan, 8000-metersberget Gasherbrum II, var i somras, min roligaste resa någonsin och en underbar revansch på fuck world records och det där. Här är min berättelse om den resan.


Pakistan och fullständigt crazy med all uppvakning.

Co Plata ligger i Argentina, jag kom hem för några dagar sedan, och som sagt, aldrig har en resa varit så äventyrlig. Första delen i en artikelserie finns här.


Argentina, hur blev det med uppvakningarna där då? Aldrig har jag pussats på som i Argentina!! Fast det här var bara pojkar, Urugauys juniorlandslag i fotboll, duger i alla fall att spana på!!!

Jag åkte till Argentina för att lufta mig då jag var helt slut efter ett intensivt år och framför allt av att vrida mig själv in och ut när jag rockade med gamla minnen och känslor i samband med arbetet med boken jag skriver på, om min väldigt speciella bakgrund, hur jag inte bara överlevde utan också tog mig tillbaka till livet igen, hur jag har lärt mig att älska livet igen och allt det där. Co Plata blev symboliskt, att bestiga inre berg, to come alive, min längsta resa någonsin, Co Plata, the silver mountain, min näst högsta topptältning, men utan tvekan min största seger.


Att våga lita på livet och kärleken igen, min livs längsta resa.

Jag har pratat med Tim, en grabb som nominerade mig till Årets Äventyrare för några dagar sedan. Han hade inte nämnt Pakistan över huvud taget. Han hade bara nämnt Argentina och knutit an till den inre resan jag gjort under året, att jag har delat min story, att jag har gjort det för att inspirera andra, att han tycker det var modigt och att ingen rest så långt som jag för att nå den toppen. Typ så.


Min bok är en kärleksförklaring till livet, och jag delar mitt liv för att ge min livskärlek till alla som vill ha. Men ännu större har det varit att lära mig att ta emot kärlek igen.

Årets Äventyrare har valt att formulera om det och fokusera på annat. De verkar dessutom ha missat att jag har varit i Argentina och att Co Plata ligger i Argentina. Det får nog skriva om det där på nåt vänster eller whatever, strunt samma, men hur som helst, det är ju askul med whiskey och grabbar och speciellt den där ”allt”, var det den där kvällen då jag höll i brallorna?? HAHAHAHA, underbart kul. Vore faktiskt kanonkul att vinna med whiskey och grabbar och den där ”allt” med, helt wild!!

Fast finast var ju Tims tanke. Ja, det var den längsta resa jag någonsin gjort. Och inget berg har någonsin krävt så mycket mod. Tack fina Tim!

Kanske man kan skriva om och ta med båda resorna så blir alla glada.

Tim ska skicka sin motivering men han var upptagen nu, jag lägger in den här när jag får den.
Beskrivning av äventyret I hereby nominate Anneli Wester as the Swedish adventure of the year 2012.
Skycamping on på Cerro de Plata, 6000 m.
Anneli Wester has during the last year shown the greatest courage in her aim to inspire others that nothing is impossible. The greatest journey is the one within ourselves. No one has travelled as far as Anneli to reach the summit of Cerro de Plata. From her blog: “ The longest trip ever. The greatest adventure ever. In my life. To share that life. To be able to share that life. The last year is the year when I climbed that mountain. The purpose is to save life. And to create life. That’s why I share. And this is it. This is me. This is my life. This is my story. The story that made me to the one I am. Cerro de Plata. The silver mountain. Only my second highest summit camp. But hell of a way to get there. A mission completed. Greater than a world record. It’s not a sad story. It’s a happy story. Look at me. Life is miracle. It’s magic. Never ever give up! Cheers on that one!”
Kind regards Tim Troy

Tillägg: Nu har de ändrat nomineringstexten. Här är nya texten och min kommentar.
Tillägg igen: Och nu har de ändrat till att det är juryn som har nominrat mig. Jaha. Var inte det taskigt mot Tim? Han ringde och frågade wtf is happening over here. Sorry sorry sa jag, det här är Sverige, det är som det är.
Japp, snurrigt det här, nu blir det väl en snackis om den här nomineringen i vissa kretsar men kom ihåg att det inte är jag som har fuckat upp det, jag har bara berättat vad som hänt.

Kram till alla som vill ha.
Anneli

 

________________________
För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. 
________________________ 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.