Bloggar > Annelibloggen > En Annelis favoritpryl - ...

Annelibloggen

Livets äventyr

En Annelis favoritpryl - äggkartongsliggunderlag

Jag får så mycket frågor om prylar så jag tänkte jag får väl börja skriva lite mer om prylar då. Först ut är mitt absoluta favoritliggunderlag – Ridgest Rest Z-lite. En liten prins som stannar till för att säga att han älskar mig. 

Har jag aldrig självuppblåsande eller pumpliggunderlag och allt vad som finns? Nä. Jag har bara cellfoam. Jag blir snurrig i skallen när det rör på sig. Cellfoam är stabilt att ligga på. Det föredrar jag.

Sen blir jag hypernervös av att det ska gå sönder – och det gör det stup i ett vad jag förstått på mina tältgrannar genom åren. Och jag vill kunna tappa kniven i tältet och ops, tappade stegjärnen och olala, nä nä, lugnt och snällt i mitt tält, där kan man tappa prylarna hej vilt.

Sen är det lätt att dra fram vid en paus, av från ryggsäcken tjoff framme. De som har uppblåsbara orkar sällan greja till det inför en paus. 

Dyrt eller billigt? Dvs. ska man köpa celfoam på macken för 99 kr? Tja, är pengarna viktigt så funkar ju det. Se till att det är tillräckligt tjockt bara. Men en viktig skillnad är om cellerna är som det kallas slutna eller öppna. Tänk disktrasa. Öppna celler. Suger vatten. Blir blött. Sätter man sig på ett sånt när det är blöt blir man blöt i baken. Som att sätta sig på en stor tjock disktrasa. Slutna celler har inte det problemet. Vattnet rinner bara av. Torka med nåt och sen är det torrt. Toppenbra. Men såna är dyrare. 

Också ska det vara med silver. Japp, toppenbra. På den här bilden är silvret neråt, jag har de så på dagen om solen gassar för att det inte ska bli så varmt varmt, men på natten är det silvret upp och ja, det funkar, det reflekteras värme och känns jättegott.


In style. 

Varför väljer jag våfflat? För komforten främst. Enligt min smak. Jag har ibland ont i benen efter en lång dagsmarch och olala det kan göra ont bara av att ha dem liggande på liggunderlaget. Men se de här äggkartongsvåfflorna lindrar det. Tryckavlastande. Direkt behagligt att ligga på. Randigtväfflat är också tryckavlastande men äggkartongen är bäst. Heja!

Är det vinter och kallt så kör jag med två, då har jag ett blått, deras tjockaste variant, randigt våfflad, och den här äggkartongen ovanpå. Alltid äggkartongen överst för den är så skön att ligga på.


Tänk att kunna tälta i himlen. Vilken dröm. Yeah! Drömma hej vilt rules!

Liggunderlagen är prisvärda, håller i evigheter.

En Anneli favvopryl.

Nu för tiden har jag det bra, jag får liggunderlagen av RidgestRest/Thermarest på Granitbiten. Jag vill att alla ska veta när jag skriver om något som jag är sponsrad av, jag gillar inte dolda produktplaceringar och sånt, transparens is the shit, så det går reko till. Det går inte att informera till varendaste bild men när det går så går det. Nu går det. Japp, så nu vet ni det. Bilderna är från min topptältning på Cerro de Plata, drygt 6000 m, i Argentina 2013. 

Ha det!
Anneli 

Angående att följa andras pryltips - läs det här blogginlägget! Jo läs. Just do it!  

________________________
För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, heja!
________________________ 

Inlagt 2014-03-04 10:54 | Läst 20859 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-03-04 12:04   skogsflicka
Jag har precis samma favorit :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

I samarbete med

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook