Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Upplandsleden - En missad halv etapp utanför Enköping

Vi hade missat en etapp på Upplandsleden innan Enköing och denna tog vi nu den 16 oktober.

Vi trodde nog att denna var rätt tråkig, därav överhoppet, men vi misstog oss grundligt. Detta var, trots att det inte förekom några sjöar, en riktigt bra halv etapp. 
Vi hade tidigare slutat i Hällsta och där startade vi nu ute på en åker. 


Vattenpölarna var redan frusna så här års men fortfarande blommade  prästkragarna på ängarna.

 

Leden bestod omväxlande av skog och åker. 


Vi fixade en egen eldstad i en solig glänta och där intog vi vår lunch. (Vi lade stenar hela vägen runt om även om vi inte hunnit det på bilden.)

Här fick man se upp. Älgjakt pågick. 

En nyordninggjord rastplats vandrade vi förbi och kom sedan till Lillkyrka fornstig som hade massor av Vikingalämningar.

Vi kom sedan till fornstigen, strax innan Lillkyrka, där vi gick förbi gravhögen nedan. Här var ett stort område med mycket historia att titta på.


 

Dagens debatt om att havet håller på att höjas p.g.a föroreningar undrar vi om det verkligen är sant. Genom åren har ju havet ändrat sig hela tiden.  Från 400-talet har ju vattnet sjunkit stegvis under årens lopp. De har varit så högt som denna stolpe visar. Nu är det väl på väg att vända och vattnet stiger naturligt igen ?

Nästa etapp, Lillkyrka - Enköping, hade vi gjort tidigare . Vi har även tidigare fortsatt norr om Enköping. Nu återstår enast en etapp på Enköpingsdelen av Upplandsleden.  

Vi har sparat de gamla kartorna av Upplandsleden och scannat in dessa på vår hemsida. Vi tycker de är bättre än den nuvarande. Där är utsatt rastplatser mm. Det kan hända att vissa omdragningar är gjorda men om man "kör dubbelt" med bägge kartorna är man på den säkra sidan.

 Vi har även loggat denna etapp med Runkeeper.com

Om du vill se fler bilder alla kartor från vår vandring så är här en direktlänk till vår hemsida: http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=651

www.traneving.se

/Thomas och Helena

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-11-15 10:32   V. Väderhatt
Fast den stolpen måste ju markera skillnaden p.g.a. landhöjningen? Skandinavien har ju (lokalt) rest sig ur havet under ca. 10 000 år för att själva landet var nedtryckt under senaste inlandsisen, det har ju ingen relation till huruvida havsytans nivå (globalt) höjs eller sänks.

Fin bit led ser det ut som, i vilket fall, alltid trevligt att gå genom fornminnesområden :)
 
2010-11-15 22:56   Thomas Traneving
Ja Det kanske är helt fel inlägg i den debatten men hur som helst undrar vi ändå inte om det som sker globalt är helt naturligt och en följd av tidens gång. Det har ju hela tiden genom historien böljat fram och tillbaka med värmen och isen
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.