Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Turskidor i Stockholm - Översjön Runt

Torsdagen den 6 januari 2011 bestämde vi oss för att testa på att åka turskidor i Stockholm. Vi tog bilen till Molnsättra Gård vid Kallhäll för att åka skidor på Järvafältet runt Översjön.

 

Vi parkerade bilen vid Monsättra Gård och letade rätt på Järvaleden. Det var den led vi tänkte följa runt sjön. Järvaleden är markerad med orangea trianglar på träd och stolpar.

 

Det var lagom kallt ute, bara -2 grader men det snöade mycket under hela turen vi var ute.

Vi tog en fika på motsatt sida Molnsättra, vid scouternas stuga. Här har vi varit många gånger med barnen när vi var scoutledare.

 

När vi kom fram där vi skulle vända tillbaka mot Molnsättra och in i skogen var det dags att sätta på sig pannlamporna från Primus. Det är verkligen skönt att ha pannlampa när det blir mörkt redan vid 15.00.

 

Vi tappade bort leden en gång under turen genom skogen men det gjorde inte så mycket. Det är ju bara att följa skidspåren tillbaka till stället man sist såg en markering.

 

En mycket rolig tur som rekommenderas!

Om du vill se fler bilder från turen så titta in på vår hemsida.

Här är en direktlänk: http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=667

www.traneving.se

Vinterhälsning

Helena & Thomas

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-01-15 15:59   thegedd
Bra kämpat ! Måste vara besvärligt/tungt när det snöar och det ej finns något spår att följa ?
 
Svar 2011-01-16 17:25   Thomas Traneving
Ja bitvis var det väldigt tungt. Men jag har tur...min make går före och spårar. Rätt fördelning enligt mig ;) /H
 
2011-01-15 18:14   äventyrssugen
Kan tänka mig att det var så där härligt tyst som det bara kan bli vid snöfall och allt bäddas in i ludd. Det brukar bli en alldeles speciell tystnad som inte liknar när det är tyst annars.

Så blev jag påmind om det där med pannlampa igen:-)
 
Svar 2011-01-16 17:27   Thomas Traneving
Ja vi mötte endast en person som passerade scoutstugorna när vi satt där. Sen var det helt tomt på människor. Lugnt och skönt. Perfekt enligt oss.
Ja, pannlampa är bra! Vi har använt våra många gånger. De finns alltid med i packningen. Man vet aldrig när man får användning för dem. /H
 
2011-01-16 12:25   peter1969
Alltid trevligt med skidturer, särskilt kombinerat med fika!
 
Svar 2011-01-16 17:28   Thomas Traneving
Det var jätte mysigt även om det snöade rikligt hela turen! /H
 
2011-01-16 23:13   Minnatur
Pulsa pulsa... det är underbart att pulsa på skidor... Tack för berättelsen
 
Svar 2011-01-18 11:44   Thomas Traneving
Ja tänkt vilken fantastisk natur vi har in på knuten.....om vi bara tar oss tid att titta efter. Äventyren behöver inte vara långt bort!
/H
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.