Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Samsung Xcover S5690

Vi har testat grejer från Samsung.

Man kan fråga sig, har Samsung något med friluftsliv att göra? Jo, de har gett sig in i friluftslivet med bl.a en bra telefon.

vi har testat Samsung Xcover S5690

Jag själv (Thomas) som har en Iphone har spräckt glaset på den 2 gånger, en gång när jag skulle hugga ved till lägelden och en gång när jag tappade den utanför bilen. Jag har även förstört en Iphone när jag råkade bada med den på en tur. Klantigt kan tyckas men sånt händer när man är så ofta ute i naturen som vi är.

Om jag hade haft Samsung Xcover vid dessa tillfällen hade jag inte behövt lägga ut en massa pengar på nya glas och telefoner. Bland det bästa med telefonen är det greppvänliga gummihöljet + att den tål att ligga i vatten.

Vi testade att hoppa på den.  Vi släppte en järnfot rätt ner på den!

Vi slängde ner den i vatten och lät den ligga ute en regnig natt (på vårt trädgårdsbord).

Inga problem alls, den fortsattatte att gå som vanligt. Vilket passar mig perfekt. Jag som är lite åt det mer oförsiktiga hållet :)

I övrigt hade den ungefär samma funktioner som en Iphone eller motsvarande Androidtelefon.

Galaxy Xcover är IP67-certifierad för damm och vatten (tål att sänkas ner i vatten 1 meter).

Bra och prisvärd telefon! Just nu kan man köpa den för 1490,- hos Elgiganten. Passar oss bra som extra Utelivs telefon....så vi slipper fler förstörda iPhones :)

 Här är en länk till Samsungs sida om du är intresserad av mer specifikationer om mobilen.

www.traneving.se

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2012-11-19 17:44   hassex
Bra Lur köpte den till mina grabbar
 
2012-11-20 07:31   stupid dream
Är det verkligen en Xcover 271 ni testat? 271:an har gamla vanliga knappar. På bilden visar ni en lur med pek-skärm.

Har en 271:a själv som jag är nöjd med, men fick modda sidoknapparna. Ficklampan var för lätt att tända av misstag. Slipade helt sonika ned den knappen.
 
Svar 2012-11-20 09:32   Thomas Traneving
Örjan du har helt rätt. Vet inte varför det smög sig in 271??? kan vara för att vi haft en sådan förut ;)
Nu är det ändrat. Tack för din uppmärksamhet!
 
2012-11-20 22:49   fowwe
Detta låter som något för mig. Den ska jag titta på nu när min gamla håller på att bli ett vrak.
 
2012-11-21 00:29   niklaz
Tycker egentligen inte att någon pektelefon funkar på långtur pga. kass batteritid men http://www.lifeproof.com/ har ett jäkligt bra, troligen det bästa, fodral till iPhone. Rätt dyrt men då slipper man extratelefoner och kan filma och fota med bra kvalitet. Brukar inte ha fodralet på under arbetsveckan men när jag kör mountainbike och är ute i skogen funkar det kalas.

Lifeproof köpte jag på Grafit i Luleå. En sån där "premium Apple reseller" eller vad det heter, dvs. butik som endast säljer Apple.
 
Svar 2012-11-27 10:13   Thomas Traneving
Jättebra tips med Life proof. Även om det kostar lite mer kan det vara värt det. Finns dessa inte att köpa i Sverige?
 
2012-11-27 01:32   fowwe
Har tittat lite på specifikationer om telefonen. Bra att man kan köpa reservbatterier och ha med sig, t ex på långtur. Men en hel del köpare har klagat på att den hänger sig och startar om utan särskild anledning. Dock fortfarande en intressant lur för mig.
 
Svar 2012-11-27 10:15   Thomas Traneving
Ja, jag läste också detta. Dock har inte vi upptäckt detta ännu. Kanske Hans Friedels söner kan ge mer svar på den frågan (se Hans svar överst)? De verkar ha använt luren ett tag.....
 
2012-11-28 18:46   Yoka
Men då passar den mig också, tack för erat test med luren.
Billig Pris: 799:-
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.