Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Nu är det vååååååååååår på Booleden

Nu har vi vandrat en 15 km lång led som startar i Orminge / Nacka och går i en vid sväng och bär av mot Värmdö. Vi vandrade förbi många sjöar, Svartpotten, Krokträsken, Myrsjön och Sågsjön. Vi kom även förbi vikar till havet som Stora Ängsviken och Velamsundsviken. Vi träffade Bäver ( Ialla fall Bäverhydda) och Rådjur och framförallt Blåsippor. Nu är det Våååår.

Många berg med vid utsikt. Bl.a toppen av Himlaberg som är innerskärgårdens högsta berg. Riktig fjällkänsla ?? ( Knappast ) Hela 70,4 m.ö.h , men fina utsikter hade vi på fyra olika ställen.

Enda nackdelen med leden var att det inte fanns några rastplatser eller vindskydd, men det kanske är meningen att man ska gå allt i ett sträck.

En speciell odling gick vi förbi En terass där man odlade vin. Det hade man gjort sen 1600-talet. Undra hur det vinet smakar. Skulle vilja testa!!!

 Leden slutar plötsligt i Knarrnäs (Strömmen) där Värmdöleden tog vid.

Den får vi gå någon annan gång!!!

Se mer bilder och beskrivningar på vår hemsida www.traneving.se

under  Vandra i Stockholm / Booleden

 

Ha de

Thomas & Helena

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-04-10 23:08   ctve8n
vååår är ju så härligt !! Fint skrivet :)
 
2008-04-10 23:51   Islusen
Hihi, här är det också vår...! Förutom flyttfåglarna som strömmar in så kom det säkraste vårtecknet av alla i söndags: jag var ute på en liten bergsprommis med hunden och var efter en stund tvungen att ta av mig långkallingarna - solen värmde så skönt! ;-) Då är det minsann vår...
 
2008-04-11 05:15   tassemark
Innerskärgårdens högsta berg är nog Telegrafberget vid Tyresö 84,8 m, Sicklaberg vid Nacka är kanske inte direkt Skärgård men annars 72,55m, trevligt att läsa i övrigt.
 
2008-04-11 07:52   Thomas Traneving
Till Tim Lite kallt på morgonen idag men visst är det vår
Till Katarina Trodde inte våren kommit så långt som till Iiiisland!!!
Till Jan Då är det fel i Booledens beskrivning Där står det att det är det högsta. Du kanske ska prata med Nacka kommun!!! eller Var och vad är egentligen innerskärgård?
 
2008-04-11 07:52   brigas
-7°C,1,20m snödjup.Åkt spark på gatan i veckan,och skidor,skidor,skidor.
Tror knappt det går att vandra nånstans i närområdet ens i maj i år.
Snart packar jag mina vandringgrejer inne bara för att göra det.
Visst älskar jag vinter,men detta är extremt!
Vårblommor=tulpaner från Konsum på köksbordet.
Vårfåglar?JA några snösparvar vid en ständigt öppen bit vatten (kraftverk).
 
2008-04-11 09:03   Öhrnell
Och i Sundsvall är det 15 cm blötsnö - mer än vad vi haft på hela "vintern" känns det som. Men det är klart - när det är april, och man har gjort vårfint i trädgården och tagit fram utemöblerna - DÅ kommer snön! Blåsipporna lär väl dröja någon månad till. Tack för att ni lägger ut lite fina bilder så att man kan drömma i alla fall.
 
2008-04-11 10:29   Thomas Traneving
Britt - Tulpaner från Konsum är inte fyskam men vi håller med, det är ovanligt mycket snö i terrängen norr om Mora. Konstigt väder, nästan inte en glimt av snö denna vinter söder om Mora och någon mil efter Mora kommer all snö som på beställning!

Ulrika - Var i Sundsvall för första gången förra helgen på Aktiespararnas kongress. I Stockholm var det +8 när jag åkte på morgonen. När jag landade i Sundsvall var det +1. Frös lite i min nya fina kappa ;)
/Helena
 
2008-04-11 16:06   tassemark
Ja, Sicklaberget kanske inte räknas till skärgården, eftersom det inte ligger på en ö. http://www.utsidan.se/poi/view.htm?ID=3342 här ligger Telegrafberget, där det sägs att Strindberg "upptäckte" skärgården(s skönhet). Allt innanför Ingaröfjärden kan nog räknas till innerskärgård, har en bok som kan ge lite avgränsningar om du/ni är intresserade!


Mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Telegrafberget,_Tyres%C3%B6
 
2008-04-11 20:06   Thomas Traneving
Här har ni Nacka Kommuns citat
`12. HIMLABERG
Med sina 70,4 meter är Himlaberg innerskärgårdens högsta punkt. Från toppen har Du en vidsträckt utsikt. Uppstickande torn är bland annat vattentornet i Gustavsberg och observatoriet i Saltsjöbaden. Vid klart väder kan man se ända till Vaxholm i norr. Söder om toppen finns välutvecklade strandvallar från litorinatiden för 6000 år sedan. Vallarnas klapperstensfält ligger fortfarande i öppen dag, vilket är unikt i Nackaområdet.`
Har tittat på dina länkar Är intresserad av boken!
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.