Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Europas längsta hängbro över Triftglaciären

Triftbrücke – Grimseldalen – 3 timmar T/R – 513 höjdmeter – medelsvår vandring

De 12 juli vaknade vi upp till ännu en strålande dag i Zinal, Schweiz. Idag var det dags att börja bege sig hemåt. Ja inte hela vägen men det var dags att röra sig en bit åt rätt håll i alla fall. Det tar nämligen rätt lång tid att förflytta sig med bil i Schweiz. Landskapet är ju inte platt som här hemma i Sverige.

 

Vår schweiziska väninna, Jolana, hade tipsat oss om att åka mot Innertkirchen och där svänga av mot Gadmen. Där skulle vi hitta Triftbahn som sedan skulle ta oss upp till toppstationen där vi sedan skulle bege oss på vandring mot Triftglaciären och Triftbrücke.

På vår väg mot Triftbrücke passerad vi genom mycket vackra Grimselpass.

Triftbrücke (Triftbron) är med sina 170 meter den längsta i Europa av sitt slag och befinner sig 100 meter över glaciären. Bron är också enda vägen man kan ta om man vill vandra till SAC Trifthütte för att därifrån ta sig vidare till högre alpin vandring. Den 12 juni 2009 öppnades den nya bron som är mycket säkrare och stadigare än den gamla bron.

 

Bergbanan som tar vandrare upp och ner genom den långa dalen heter Triftbahn. Resan med bergbanan tar 10 minuter i vardera riktningen. Om du räknar med att åka ner sent från berget så stänger bergbanan redan 16.00. Var då säker på att boka en plats till de sista turerna ner. Man får en biljett i kassan. Men, du får bara biljetten om du frågar efter en. Detta är något man måste känna till för att få tillgång till. Är sista liften ner fullbokad blir det till att vandra hela vägen ner.

 

Man kan även välja att vandra upp eller nerför men vägen går längs med bergväggen vilket kräver att man inte lider av höjdrädsla eftersom det saknas säkerhetsvajrar. Vandringen ner tar ca. 2 timmar.

 

Från toppstationen tar det ca. 1,5 timme att vandra upp till Triftbrücke. Man passerar bara 1 vattenfall så var noga med att ta med dricka!

Här hittar du en karta över vandringsleden, inkl. leden upp/ner dalen Triftbrücke

http://www.traneving.se/pdf/vandringskarta_till_triftglaciaren_och_triftbr_cke.pdf

Här är en direktlänk till vår hemsida där du kan se fler bilder från vår vandring.

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=639

www.traneving.se

Helena och Thomas Traneving

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-10-13 14:58   ulindh
Den bron hade varit en prövning för mig att ta mig över, men vackert kan jag tänka mig att det var! Tyckte ni det var "läskigt" att gå över den?
 
Svar 2010-10-13 17:32   Thomas Traneving
Ja här gick även min gräns. Vi kan väl säga som så att det e inte jag som tagit bilden på Thomas ute på bron. Det var en kille i 18-års åldern som sprang fram o tillbaka över bron. Höjd e ok för mig när jag har kontroll. :) /H
 
2010-10-13 16:04   thegedd
Måste ha varit en mäktig upplevelse över bron ? Lite pirr hade jag iallafall känt...
 
Svar 2010-10-13 17:34   Thomas Traneving
Man behövde inte gå ut på bron för att känna pirret. Till o med Thomas som aldrig e höjdrädd tyckte att det kändes bäst om man höll sig i räcket hela tiden. /H
 
2010-10-13 22:02   BrittMarie
För mej räcker det med att titta på bilden för det ska pirra!
 
Svar 2010-10-14 06:48   Thomas Traneving
Ja visst gör det nästan det =) /H
 
2010-10-17 17:59   Anders_sthlm
Hade aldrig hört om denna spektakulära bro! Definitivt en helt annan promenad än den kära Strandliden i Hässelby.
 
Svar 2010-10-17 19:27   Thomas Traneving
Anders - Ja verkligen. Promenerat nere vid Mälaren i Hässelby har vi gjort många gånger. Detta var på lite annan höjd /H
 
2010-10-20 09:13   äventyrssugen
Vad mycket ni hann med på er resa. Hur länge var ni därnere?
 
Svar 2010-10-20 10:20   Thomas Traneving
Vi var borta i 12 dagar och klarade upp och ner-resan på 1,5 dag i vardera riktning. Så totalt hade vi ca. 9 vandringsdagar. /H
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.