Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


SKAHO nästa helg!

Nästa helg (fredag-måndag) är det dags för SKAHO dvs Scandinavian Kick Ass Hang Out!

För er som ändå inte förstår så är det ett event för alla som gillar att ligga i hängmatta. Så, om ni inte redan är anmälda, anmäl ert intresse och kom.

Åter från Cold Mountain.....

Tillbaks från den arjeplogska fjällvärlden efter en lite kortare fjälltur än planerat. Inget dramatiskt, det blev bara några dagar kortare än tänkt.

Rapport om vandringen kanske kommer så småningom under tiden får ni kolla lite på YouTube om min vandring.

Packningsbestyr...

Fasiken vad kul det är att packa inför fjällresor. Har plockat fram de flesta grejerna som ska med, portionerat och packat det mesta av maten men allt är inte klart. Vill ju spara lite sånt här kul jobb till i morgon också. Man vill ju inte göra bort allt kul på en gång.

Ha det!

Blöt rekognosceringstur!

Idag var jag och gumman ute och rekade en del av Skäppträskån där jag har förhoppningar på att åstadkomma en vandringsled. Vi hade kört den nedre delen tidigare med bil men den övre delen tordes vi inte eftersom vägarna där är så dåliga.

Vi hade bestämt sedan tidigare i veckan att vi skulle ut idag och när vi klev upp blev vi inte så jätteglada åt vädret. Regn igen! Men vi hade ju bestämt oss så det var bara att ta bilarna och åka iväg. Vi lämnade en bil längst ner och åkte uppströms längs norra sidan ån till Kronoborgskojan där vi lämnade den ena bilen.

Rågmjölsvägen (en vandringsled)!

Idag träffade jag en kille som är inblandad i den numera avsomnade avdelningen av Malås Friluftsfrämjande. Jag hade tänkt ta kontakt med honom tidigare angående eventuella eller framtida vandringsleder i vår kommun. Nu när jag träffade honom så började jag prata med honom om det fanns några leder som Friluftsfrämjandet varit inblandade i eller om det fanns intresse att iordningställa några.

Då berättade han att för ungefär 10 år sedan så var det ett projekt med att iordningställa en led som skulle gå från kust till hav dvs från Ursviken (utanför Skellefteå) upp till Ammarnäs. Leden skulle gå efter en gammal farväg som användes på 1800-talet när det varit nödår och det fraktats mjöl från Stockholm via båt upp till Ursviken och därefter längs denna farväg inåt landet. Därav namnet Rågmjölsvägen.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.