Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Jäkla massa tjock!

Ibland blandar vi ihop vårt värde med att vi är något som inte är bra. Tjock är inte bra men vi har inte sämre värde för det.

Men det kan vara jobbigt att höra på folk som känner att de har dåligt värde för att de är tjocka. Framför allt om de lägger på mig att jag inte tycker att de är värda för att de är tjocka. Nej, jag tycker inte att man är mindre värd, men det är jobbigt att vara i en sån relation där man anses tycka det. Kan vara jobbigt för den som inte tycker att han/hon är okej för att han/hon är tjock att behöva möta många människors tröttsamhet kring detta. Det är lätt att blanda ihop detta med att man inte är okej som tjock, men det har med beteendet att göra.

Nu till tjock.

Hur jag klarar huden under extremäventyr.

Hög höjd innebär extrem påfrestning på huden. Luften är väldigt torr, kylan är sträng, solen gassar utan det skydd luften ger på havsnivå och vinden pinar på. Vad händer med huden och hur skyddar jag mig?

På hög höjd ä är luften väldigt torr, dvs. det är mindre vattenånga i luften. Det gör att man lätt torkar ut eftersom man förlorar mer vätska i andningen, dvs. luften man andas ut är lika fuktig som vanligt av min inre luftfuktighet, men luften jag andas in är torr som fnöske så i varje andetag går jag massa minus på vätska. Drick, dricka och åter dricka är knepet.

En annan grej som påverkas kraftigt av den tunna luften är huden. Huden behöver fukt och helt plötsligt är det snustorrt. Det gör att redan när jag vandrar in till baslägret på 4.000-5.000 meter beroende på berg, så börjar huden reagera. Huden vill ha massa mer fukt och hallå!! 

Personlig träning på riktigt!

Om att det måste vara på riktigt, om drömmar och glädje, om att gå på upptäcktsfärd bortanför vår hemmazon för de som vill och är redo, när det är winwin all in, när det blir powerstuff som skapar förändringar, när det funkar, när det blir verklighet - personlig träning på riktigt!


Personlig tränare, PT, är ett begrepp som ofta används av gymfolk och tränare på gym och utbildning av tränare på gym. Men man kan ju ha personlig tränare utanför gymmet också. Jag använder uttrycket till när man helt enkelt har en person som hjälper en med träningen, oavsett om den sker med maskiner på ett gym, inomhus utan maskiner eller ute eller whatever.

För att träning ska fungera så måste tränare möta mig där jag befinner mig. Lämna sin egen filt och kliva över på min och kolla hur det är att leva där. Vitsen med det är att de instruktioner, råd, läxor mm. som tränaren sen kommer med är anpassade för att fungera i den världen. I min värld. I mitt liv. Eller ditt. Olika över allt. 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.