Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Att sno andras äventyr

Jag fick en fråga - Varför berättar du om dina planerade äventyr - är du inte rädd att någon ska sno dina idéer?

Äventyr på "hög nivå" handlar mycket om att vara först och bäst och högst och snabbast osv. Det är genom att vara "värst" på något vänster som man kan få medial uppmärksamhet, och i sin tur få sponsorer osv. Vill man vara "värst" på sin grej så är det ju klokt att inte berätta vad man ska göra, för då kan ju någon helt enkelt sno idén och hinna före. Så det är ingen obefogad fråga.

Så vad tycker ja om det hela? Varför berättar jag då?

För mig är svaret väldigt enkelt. Nej, jag är inte ett ögonblick rädd att någon ska sno mina idéer, om nu något skulle anses vara specifikt min idé.

Jag sysslar ju inte med det här för att vara först och bäst osv, utan för att jag tycker det är kul. Jag får inte mindre kul om jag har inspirerat någon annan att göra samma sak, snarare tvärt om!


Min tältplats på toppen av Elbrus. Senare fick jag ett mejl av en kille som tackade för inspirationen - och bifogat värsta coola bilden när han tältade på toppen av Mont Blanc! Skulle det förta min glädje? Nej sannerligen inte! Jag blev tokglad! Dubbel glädje!

Jämför med att äta en riktigt god favoritglass, - inte smakar den mindre gott för att någon annan njuter av samma glass!? 

Kolla glädjen! Stockholm maraton 2011 - jag är ju himla glad och inte sjutton blir jag mindre glad för att tusentals andra kutade samma lopp! Snarare gjorde det ju det hela ännu skojigare!! Precis samma sak gäller ute på äventyren!

Ska jag kunna hålla på med det här utifrån mina kriterier, dvs. att ha kul snarare än att vara värst och "vinna", så får jag helt enkelt också ta "konsekvenserna" av det, dvs. ska jag kunna få sponsorer så får de gilla mitt upplägg. Funkar det inte så funkar det inte. Jag kommer inte att ge mig in i "tävlandet" bara för att kunna få sponsorer, hellre sänker jag ribban på vad äventyren får kosta.

Eller förresten, en tävling är jag gärna med i:

- den som har roligast vinner!

Nu köööör vi!!

Toppen av Aconcagua, solo och alpin stil. Hade jag mindre kul på toppen av Aconcagua för att andra också har varit där på samma sätt? Min glädje hörde främst ihop med att jag mådde så tokbra och hade klarat det med så himla stora marginaler, - dvs. jag hade flyttat mina positioner rejält av allt tidigare slit i bergen. Det är ju gladgrejer som inte krymper ett ögonlick av andra personers bedrifter.

------------------------------------------------
Här har ni min engelska facebooksida.
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida.
------------------------------------------------

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-06-08 21:24   Minnatur
Precis... Siljan runt 2011 på tandemcykel hade inte varit lika rolig upplevelse utan de andra 4000 startande... Sen att man blev tjenis med de övriga 4 tandemparen var även det en bonus...
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.