Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Muddus 2022 - äventyret planeras

September 2019 var väldigt speciell för mig. Jag upplevde Muddus nationalpark och det gav mersmak. Jag har skrivit om den härliga vandringen i min blogg här på Utsidan.

I september 2022 var det en dags för ett återbesök i området. Denna gång var det lite mer fokus på att utforska nationalparken lite mer, och vi siktade in oss på Stuor Tjudek denna gång.

Varför just Stuor Tjudek kan man fråga sig?

Ja, varför inte? Jag har läst om gamla träd, och det var just skogen och träden som lockade, förutom att få uppleva någonting nytt. Det skulle finnas träd som var uppemot 750 år gamla i Stuor Tjudek. Skulle vi få  uppleva dem? Jag visste inte. Det enda som var säkert var att vi skulle få en härlig upplevelse i Muddus nationalpark.

Medans vi, dvs Johan och jag, planerade vandringen så funderade vi på om vi skulle göra någonting mer av den. Någonting som växte fram under planeringen, och jag vet inte riktigt vem som kom med idén, var att vi skulle fortsätta vandringen till Saltoluokta efter att vi varit i Muddus nationalpark.

Saltoluokta är kanske inte är en vanlig plats att avsluta en vandring på om den påbörjas i Gällivare, och vi målade med de stora penslarna under planeringen. Vi kom i alla fall fram till att vi skulle vandra i Muddus nationalpark, gå vidare till Porjus för att därefter kliva in i Ultevis fjällurskogs naturrreservat och avsluta i Saltoluokta efter att ha vandrat över Ulldevisduottar. Vi hade två veckor på oss och tänkte att "det borde funka".

Det var en riktigt ambitiös plan, och det jag kan säga innan jag går in på själva vandringen, är att vi började i Gällivare och avslutade i Saltoluokta.

Häng med på resan...den börjar nu.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2022-09-20 22:13   OBD
Den vandringen ska bli kul att följa.
 
Svar 2022-09-21 15:37   Thomas Lummi
Det var en vandring med så många roliga och spännande inslag.
 
2022-09-21 11:35   Småtärna
Hoppas nästa kapitel kommer snart! Verkligen nyfiken på simturen :)
 
Svar 2022-09-21 15:40   Thomas Lummi
Haha, ja, simturen ja...vilka stojigheter! Det var intressant kan jag säga...
 

Läs mer i bloggen

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.

2 september – Sareks älgar

Jag sov bra och vaknade utvilad. Nu ville jag gå mot Rapadalen och drog inte ut på frukosten för länge, utan packade ihop tältet när jag hade ätit klart. Det var gott om blåbär, så frukostgröten blev extra god.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.