Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

14 september – en något grå dag

Vi vaknade tidigt och kunde konstatera att det inte regnade, och att det var en grå dag.

Efter frukost och ihoppackning av tält så fortsatte vi vandringen. Vi hade förberett oss för lunchpausen genom att lossa innertälten från yttertälten och ha yttertälten lätt åtkomliga för att snabbt kunna sätta upp dem som skydd under lunchen.

13 september – in i Ulldevisduottar

Natten var återigen riktigt bra och vi var utsövda. Gårdagen var aningen krävande, och dagen innan hade vi gått långt. Det kändes som om natten gav en riktigt bra återhämtning, kanske för att vi somnade tidigt.

Det som var dagens plan var att vi skulle gå till bron över Gáldesjåhkå, och sedan skulle det inte vara långt till kalfjället. Om man lyfter blicken lite och tittar på en karta över Ultevisområdet i stort ser man att det finns ett par broar vilka är oerhört viktiga för att man ska kunna ta sig över ett par större vattendrag. Vi hade bara en sådan bro framför oss, och den siktade vi nu in oss på.

12 september – Ultevis fjällurskogs naturreservat

Natten var bra, och för första gången sedan vi började vandra hade jag inte jackan på sovsäcken över benen pga kylan. Denna dag skulle vi fortsätta mot kalfjället, och vi hade under gårdagen kommit in i Ultevis fjällurskogs naturreservat.

11 september – reviderad plan och asfalt

Återigen en skön natt, uppehåll, och vi vaknar upp till en fin morgon. Vi hade pratat om att vi inte vill missa båten i Saltoluokta den 17 september, och därför funderat på vår vandringshastighet. Det vore dumt att missa båten, och sedan bussen på grund av dålig planering.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.