Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

22 maj Planering av resan

Hur tar man sig till Sulitjelma? Eftersom jag vill starta min fjällvandring i Sarek från ett ställe och avsluta det någon annanstans så har jag funderat på lite olika alternativ. Nu lutar det åt att starta i Sulitjelma och avsluta i Kebnats.

Så...hur tar man sig till Sulitjelma?

11 maj Distanser

Jag mätte lite snabbt hur långt jag kommer att gå, och inser att det inte är alltför långt varje dag, om jag går lika långt varje dag. Ungefär 18 mil blir det. 14 dagar tänkte jag vara ute.

Det verkar som om jag kan klämma in lite vilodagar också. Eller kanske någon enklare toppbestigning, om nu en toppbestigning kan vara enkel.

9 maj Byxor

Vad ska man ha på sig? Jag har haft vandringsbyxor med benfickor, men även löpartights, när jag fjällvandrat. Nu kände jag att jag var tvungen att bottna i frågan om vad jag skulle ha på mig på sommarens vandring.

Jag har varit inne på att titta närmare på Fjällrävens vandringstights, men har inte gjort mer än botaniserat på nätet. Annars så ligger vanliga vandringsbyxor högt på agendan, så det skulle troligen bli sådana.

8 maj Ryggsäcken

Jag har blivit med ryggsäck, eller nästan i alla fall. Jag har klämt och känt, provat i butik, och funderat. Funderingen har bestått i vilken volym på ryggsäcken som kan vara lämplig. Jag vill inte ha en som är för liten...så mycket är klart. Vi har en på ca 60 liter hemma, en Osprey...någon variant. Den skulle jag kanske kunna ha för enklare dags- eller helgvandringar, men den rymmer inte alls allting för en Sarekvandring.

Som vanligt botaniserade jag på nätet och såg att Osprey Zenith 75 och 88 liters fanns nedsatta på Outnorth.se. Då jag tänkt provpacka, men inte tagit mig tid att göra det så vet jag inte om 75 litersvarianten är lagom, eller på gränsen, men det blev 88-litersvarianten. Dessutom billigare än modellen mindre.

7 maj Vandringskängor

Stövlar eller kängor? Så brukar funderingen vara om man ska fjällvandra. Ibland så ploppar löparskor upp som ett alternativ. Jag skulle vilja säga att alla tre fungerar.

När jag började fjällvandra på 80-talet så var det stövlar som gällde. Jag hade Tretorn Sarek under många år. De har utvecklats en del med tiden och ser inte likadana ut nu som när jag vandrade med dem.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.