Bloggar > thomasvandraren > 8 maj Ryggsäcken

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

8 maj Ryggsäcken

Jag har blivit med ryggsäck, eller nästan i alla fall. Jag har klämt och känt, provat i butik, och funderat. Funderingen har bestått i vilken volym på ryggsäcken som kan vara lämplig. Jag vill inte ha en som är för liten...så mycket är klart. Vi har en på ca 60 liter hemma, en Osprey...någon variant. Den skulle jag kanske kunna ha för enklare dags- eller helgvandringar, men den rymmer inte alls allting för en Sarekvandring.

Som vanligt botaniserade jag på nätet och såg att Osprey Zenith 75 och 88 liters fanns nedsatta på Outnorth.se. Då jag tänkt provpacka, men inte tagit mig tid att göra det så vet jag inte om 75 litersvarianten är lagom, eller på gränsen, men det blev 88-litersvarianten. Dessutom billigare än modellen mindre.

Jag bestämde mig för den större varianten då den rymmer mer, enkelt! Jag tänkte att packningsvolym är bra att ha om jag ska ha en ryggsäck som alltid funkar.

Kommer man att packa mer för att det är möjligt? Svaret är nog...det beror på. Jag tänker att det är slut på att släpa på tunga saker i onödan, så i alla fall jag kommer att väga varje sak på guldvåg. Men jag kommer nog bara att köra den enkla vägningen: På badrumsvågen med och utan ryggsäck. Jag kommer inte att väga varje pryl för sig. Så mycket bryr jag mig inte för vad allt väger.

Om jag har lättare saker jämfört med vad jag brukar ha är jag nöjd.

Jag får se när den dimper ned i brevlådan...

Inlagt 2017-05-08 19:37 | Läst 5174 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-05-13 19:03   fowwe
Det här hur liten ryggsäck man klarar sig med i t ex Sarek har jag också funderat över. De senaste åren har jag haft en Crux på drygt 75 liter. Som mest har jag haft packning för 16 dagar i den, inklusive fågelkikare, systemkamera och en hel del dokument och litteratur. Ibland tror jag att jag skulle klara mig med 65 liter men jag har inte vågat ta det steget ännu (och då skulle nog en mindre kamera bli nödvändig).
Jag brukar numera väga varje pryl, men förr gjorde jag inte det. Har gjort en lista i Excel med en sida för utrustning och en annan för mat. Sidan med utrustning är ganska lik gång från gång så allt behöver inte vägas inför varje tur. Maten varierar förstås och vikten blir ju betydande om man ska vara ute många dagar.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar